Waarom Knipperen De Lampen?

Waarom Knipperen De Lampen?
Waarom Knipperen De Lampen?

Video: Waarom Knipperen De Lampen?

Video: Waarom Knipperen De Lampen?
Video: OliNo Tip 3: Knipperen van lampen 2024, Maart
Anonim

Velen worden geconfronteerd met het feit dat dure spaarlampen gaan knipperen na het uitschakelen. Dit is vooral onaangenaam voor degenen die proberen in slaap te vallen - flitsen worden wakker en irriteren. En hoe je van dit knipperen afkomt, is niet meteen duidelijk. Wat kan er in deze situatie gedaan worden?

Waarom knipperen de lampen?
Waarom knipperen de lampen?

Over het algemeen is knipperen in de uit-stand een kenmerk van spaarlampen, dit komt doordat er een condensator bij de ingang van de lamp is geïnstalleerd. De schakelaar kan een kleine hoeveelheid elektrische stroom geleiden (lekstroom), die zich geleidelijk zal opbouwen in de lampcondensator. Na enige tijd is de energie voldoende voor een kleine ontlading. Maar aangezien er geen stroom meer wordt geleverd, gaat de lamp meteen uit.

Dit gedrag zal de levensduur van de lamp verkorten en de kans op een elektrische schok vergroten. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren. Dienovereenkomstig zijn er verschillende manieren om het probleem op te lossen.

Optie 1. Lekstromen ontstaan door oude bedrading, opgehoopt vuil en stof. Oude bedrading is meestal al slecht geïsoleerd en moet worden gecontroleerd of vervangen. Om dit te doen, kunt u het beste contact opnemen met een elektricien voor hulp.

Optie 2. U gebruikt een schakelaar met achtergrondverlichting die ook een kleine stroom voert, voldoende om de condensator op te laden. De volgende acties zijn hier mogelijk:

a) verwijder de achtergrondverlichting van de schakelaar;

b) zet de schakelaar op een fase, niet op 0. Dat wil zeggen, verwissel de fasen zodat deze afbreekt in de schakelaar;

c) installeer met een schakelaar met achtergrondverlichting een andere condensator of weerstand parallel aan de lamp.

Optie 3. Als de spanning in het huis "springt", is het mogelijk om een gewone gloeilamp in het elektrische circuit te plaatsen, dat wil zeggen de kroonluchter, als dit natuurlijk het uiterlijk niet bederft. Bovendien kunt u eenvoudig proberen de spaarlamp te vervangen, omdat hun parameters niet stabiel zijn.

Optie 4. De beste oplossing is om spaarlampen met een zachte start te kopen. Ze krijgen technologisch 1-2 seconden om kracht te winnen. Toegegeven, deze optie heeft ook een nadeel: dergelijke lampen geven pas na een halve minuut of langer volledige helderheid. Toegegeven, hoe krachtiger de lamp, hoe sneller het gebeurt. De pluspunten zijn onder meer het feit dat de levensduur van dit nogal complexe apparaat wordt verlengd. Tegelijkertijd verschillen ze qua kosten niet van "gewone" spaarlampen. In de winkel zijn ze vrij gemakkelijk te vinden als er een testbank is: ze lichten geleidelijk op.

Conventionele gloeilampen gedragen zich niet zo, omdat ze veel meer stroom nodig hebben om in werkende staat te komen.

Aanbevolen: