Methoden Voor Het Herstellen Van Gipspleister

Methoden Voor Het Herstellen Van Gipspleister
Methoden Voor Het Herstellen Van Gipspleister

Video: Methoden Voor Het Herstellen Van Gipspleister

Video: Methoden Voor Het Herstellen Van Gipspleister
Video: SCHEUREN IN PLAFOND REPAREREN ~ simpel trucje! 2024, Maart
Anonim

Schade aan gipspleister zoals peeling, krassen en scheuren komt veel voor. Het is het beste om ze in de beginfase te elimineren, terwijl de schade nog klein is. Kleine defecten van gipspleister kunnen bijna onzichtbaar worden gemaakt als u voorzichtig een stopverfmassa of gipsoppervlak op het beschadigde gebied aanbrengt en het over het oppervlak verspreidt met een laag van 1-2 millimeter.

Methoden voor het herstellen van gipspleister
Methoden voor het herstellen van gipspleister

Als de scheuren al zijn gegroeid en de schade aan de gipspleister ernstig genoeg is, moeten de scheuren, voordat u verder gaat met de reparatie, worden vergroot door ze enkele millimeters uit te zetten en te verdiepen, zodat ze kunnen worden ontdaan van stof en vuil. Langs de scheuren moeten inkepingen worden gemaakt. De inkepingen moeten 5-6 mm breed en 2-3 mm diep zijn. Voorbereide scheuren moeten worden opgevuld met stopverf, waarin een speciaal wapeningsnet moet worden gestoken. De grootte van de gaasstrook moet overeenkomen met de scheurparameters. Het gaas is bedekt met een laag stopverf. Dit proces is vergelijkbaar met het afdichten van gipsplaatvoegen.

Als er plaatsen op het oppervlak van de gipspleister zijn waar de pleisterlaag is verwijderd, moeten deze worden gerepareerd met gips van hetzelfde merk. Als er geen is, kan deze worden vervangen door gipsplamuur of stucwerk.

Als het hele oppervlak van de muur is bedekt met een netwerk van kleine scheurtjes, is de beste optie om dergelijke defecten te elimineren, het aanbrengen van een dunne laag pleisterwerk van Parijs op het gehele oppervlak van de muur. Dergelijk werk vereist nauwkeurigheid en ervaring, dus het is beter om de uitvoering ervan toe te vertrouwen aan een specialist.

Aanbevolen: