Renovatie In Het Appartement. Welk Geslacht Kiezen?

Inhoudsopgave:

Renovatie In Het Appartement. Welk Geslacht Kiezen?
Renovatie In Het Appartement. Welk Geslacht Kiezen?

Video: Renovatie In Het Appartement. Welk Geslacht Kiezen?

Video: Renovatie In Het Appartement. Welk Geslacht Kiezen?
Video: VAARTRIP AVONTUREN! INEENS ZITTEN MIJN PA EN IK IN EEN SMEERKUIL VAN EEN SLEEPBOOT! #44 2024, Maart
Anonim

De keuze van de vloer in het appartement wordt beïnvloed door de stijl van het interieur, uw financiële mogelijkheden en het doel van het pand. In een klassiek Victoriaans interieur, met kroonluchters en gebeeldhouwde tafels, is bloemenlinoleum waarschijnlijk niet geschikt. En in de badkamer heeft nog niemand er aan gedacht om een vloerkleed te leggen.

Parketvloer in het appartement
Parketvloer in het appartement

Maak een actieplan

Neem eerst het appartementsplan en analyseer het. Gebruik kleurpotloden om functionele zonering toe te passen: natte ruimtes (badkamers), voorwaardelijk nat (badkamers, keukens, wasruimtes, balkons, loggia's), droog (gangen, hallen, slaapkamers, woonkamers, kantoren). Welke gebouwen hebben betrekking op waterbehandelingen? Welke zijn het smerigst? Wat voor soort vloeren wil je verwarmen? Waar moet de vloer representatief zijn? En waar - allereerst zacht, stil?

Over natte ruimtes, droge vloeren en vice versa

Voor natte ruimtes (badkamers, wasruimtes) kun je het beste kiezen voor keramische tegels of porselein. Houd voor tegels rekening met de sterkteklasse - van PEI-1 tot PEI-4 (de meest duurzame). De keramische vloerbedekking moet antislip zijn - ruw of gegolfd. Omdat badkamers zijn vaak klein van formaat, kies geen grote tegels om erin te leggen, dit zal de ruimte visueel verkleinen. Selecteer het patroon en de textuur in overeenstemming met de stilistische oplossing van het interieur. In winkels is de keuze enorm: tegels die hout, steen, papier, chocolade, roestig metaal, leer, bont, snoep imiteren; vierkant, rond, gescheurd … Probeer overmatige variatie en kleurrijkheid te vermijden - badkamers zullen overgroeid zijn met allerlei soorten bubbels en handdoeken.

In de badkamers en keukens was het tot voor kort gebruikelijk om zich te beperken tot dezelfde tegels of, als voordelige optie, linoleum. Moderne materialen zijn zo hoogwaardig en gemakkelijk te onderhouden dat we nu met vertrouwen kunnen zeggen: in deze kamers kunt u tegenwoordig alle soorten vloeren gebruiken, alleen op basis van uw smaak. Is dat het tapijt is gecontra-indiceerd. Kun je je voorstellen hoe origineel en gezellig je keuken met een parketplank zal zijn? En de met kurk omzoomde badkamer!

Gangen, gangen en gangen zijn ook in de mode om betegeld te worden. Er is echter geen reden om uw keuzes te beperken. Desalniettemin is porcellanato, zelfs als het wordt verwarmd, een koud, onherbergzaam materiaal, meer geschikt voor kantoren of zuidelijke breedtegraden. Geef je huis meer gezelligheid, laat je voeten lekker afranselen met blote voeten!

Parketvloer in luipaardstijl en kurkkurk

Er is een grote verscheidenheid aan vloeren voor woonkamers, slaapkamers, kinderdagverblijven, kantoren en eetkamers. Aanhangers van goede kwaliteit, stevigheid kiezen voor een houten vloer. Het kan het duurste zijn - stuk zetwerk parket met tekeningen volgens uw schets van kostbaar hout, tot parketplanken met een eenvoudige bevestiging van een slot - in een slot, gelegd in een dag. Houtachtige materialen zijn ook wijdverbreid - hetzelfde porseleinen aardewerk en laminaat. Dat laatste is een goede budgetoptie.

Kurkvloeren zijn nogal exotisch. Dit zijn enkele van de meest milieuvriendelijke vloeren die vooral worden aanbevolen voor kindervloeren. Ze hebben een hogere warmte- en geluidsisolatie dan houten, ze zijn duurzaam. Hun nadeel is dat ze niet bestand zijn tegen krassen en deuken. Maar dankzij de lage afschrijving heb je minder kapotte glazen in huis!

Linoleums zijn goedkope vloeren. De keuze is zo breed dat het aan de meest ongewone en grillige smaak kan voldoen: bijvoorbeeld alleen kleuren - duizenden opties, van monochromatisch tot imitaties van een luipaard, rivierbodem, mos, gebladerte. En natuurlijk linoleum - marmoleum - is niet te prijzen! Duurzaam, volledig gemaakt van natuurlijke ingrediënten, met patronen over de volledige dikte en een enorm aantal kleuren.

Tapijt is de minst milieuvriendelijke van alle coatings. Zacht en gezellig, maar zuigt stof op. Bovendien is het moeilijk schoon te maken - niet alle vlekken worden er zonder gevolgen van verwijderd.

Op loggia's en balkons is het goed om een vuilafstotende coating te gebruiken - porselein, linoleum. Parketplanken en kurkvloeren zijn ook veredeld en geven een huiselijke uitstraling in deze kamers. Terrasplanken zien er erg interessant uit - gemaakt van natuurlijk hout of plastic.

Welke materialen je ook leuk vindt, niet spuiten en alles in één keer kopen. Kies zo min mogelijk verschillende soorten vloeren - dit voegt integriteit en volledigheid toe aan het interieur.

Aanbevolen: