Wat Zijn Zelfnivellerende Vloeren?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Zelfnivellerende Vloeren?
Wat Zijn Zelfnivellerende Vloeren?

Video: Wat Zijn Zelfnivellerende Vloeren?

Video: Wat Zijn Zelfnivellerende Vloeren?
Video: Het egaliseren van een zandcement dekvloer 2024, Maart
Anonim

Er zijn twee soorten zelfnivellerende vloeren - egaliserende dekvloeren en polymere zelfnivellerende vloeren. Deze soorten coatings worden vaak verward, hoewel het verschil tussen hen duidelijk is. Het ligt zowel in het doel als in het soort materiaal.

Zelfnivellerende polymeervloer
Zelfnivellerende polymeervloer

instructies:

Stap 1

Zelfnivellerende dekvloeren zijn droge mengsels van zand en cement met polymeeradditieven voor verschillende doeleinden. Het zou juister zijn om ze mengsels voor dekvloeren of reparatiemengsels te noemen, omdat ze specifiek worden gebruikt voor het repareren van betonnen vloeren of voor het egaliseren ervan door een dekvloer op de oude vloer te storten. Deze coating kan niet definitief zijn en vereist, na droging, een coating van tapijt, linoleum, laminaat, parket, tegels. Het kan worden gebruikt in alle gebouwen, zowel woningen als kantoren, inclusief renovatie buitenshuis. Cement dekvloeren vragen tijdens de uithardingsperiode speciale aandacht. Als de temperatuur te hoog is en de luchtvochtigheid laag, zal de zelfnivellerende coating barsten voordat deze volledig kan drogen.

Stap 2

Het is niet zo eenvoudig om een dekvloer van betoncement te maken, vooral niet met een grote dikte. Om ervoor te zorgen dat het beton niet van tevoren ongelijkmatig droogt, bedek het met polyethyleen of een vochtige doek, besprenkel het met water. Het cement pakt in ongeveer een week op en na deze tijd kun je er al op lopen. Volledige stolling treedt echter pas na een maand op en tot die tijd kunnen er geen laatste werkzaamheden, zoals het bedekken van de vloer met parket, laminaat of andere materialen, op de gietvloer worden uitgevoerd. Het is onmogelijk om met zware voorwerpen op de zelfnivellerende vloer te werken en er gewichten langs te verplaatsen totdat deze volledig is uitgehard, omdat dit het oppervlak kan vervormen. Nadat er een maand is verstreken sinds het storten, kunnen de vloeren voor al het bovenstaande worden gebruikt, aangezien beton gedurende deze tijd ongeveer 95% sterker wordt. De betonverharding houdt daar niet op, en na verloop van tijd bereikt de sterkte van sommige betonproducten 150%, d.w.z. na verloop van tijd verandert hoogwaardig beton in bijna steen.

Stap 3

Een zelfnivellerende polymeervloer is een materiaal op basis van polymeerbindmiddelen zoals epoxy of polyurethaan. Polyurethaanvloeren presteren beter dan epoxyvloeren. Dit materiaal wordt door middel van gieten op het oppervlak aangebracht en dient als bovenste, laatste laag voor de vloer, waarvoor geen extra coating nodig is. Polymere gietvloeren hebben veel voordelen, waarvan slijtvastheid en duurzaamheid de belangrijkste zijn. Een onbetwistbaar voordeel is ook een grote verscheidenheid aan kleuren en texturen die kunnen worden weergegeven met behulp van zelfnivellerende polymeervloeren. Naast het kiezen van elke tint en elke combinatie daarvan, is het toegestaan om spaanders, glitters en andere vulstoffen te gebruiken in zelfnivellerende polymeervloeren. Polyurethaan gietvloeren worden meestal gebruikt in verschillende instellingen, overheidsgebouwen, winkels, ziekenhuizen en kantoren.

Aanbevolen: