Hoe Draden Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Draden Aan Te Sluiten?
Hoe Draden Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Draden Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Draden Aan Te Sluiten?
Video: Hoe tuinomheining plaatsen 2024, Maart
Anonim

In een appartement of in het land doet zich een situatie voor waarin u een motor op het elektriciteitsnet moet aansluiten. Het werkt meestal onder een spanning van 220V of 380V. Voor de juiste aansluiting van de draden, moet u het type verbinding kiezen dat optimaal is voor dit apparaat - "delta" of "ster".

Hoe draden aan te sluiten?
Hoe draden aan te sluiten?

Noodzakelijk

elektrische draden, motor of generator

instructies:

Stap 1

Verbind de elektrische draden met een ster. Dit is mogelijk wanneer de uiteinden van de statorwikkelingen van een driefasige generator zijn aangesloten op een gemeenschappelijk punt, d.w.z. naar "nul". De generator zelf is afgebeeld op het elektrische schema in de vorm van drie statorwikkelingen, die zich in een hoek van 120 graden ten opzichte van elkaar bevinden, die gestileerd is, lijkt op een driepuntige ster. Verbindingsschema: naar het begin van de wikkelingen, die worden aangeduid met de letters "A", "B" en "C" (respectievelijk de uiteinden van de wikkelingen - "X", "Y" en "Z"), sluit "lineaire" draden aan die de ontvanger verbinden met de begin van de generatorfasen. In dit geval zijn er twee verschillende spanningen - lineair, tussen de "lineaire" draden en fase - tussen de fasen. De lineaire spanning wordt berekend met de formule: Ulin = v3 * Uphase, wat uiteindelijk geeft: de lineaire spanning is 220 V, de fasespanning is 380 V. Op deze manier kunnen ook energieontvangers worden aangesloten.

Stap 2

Verbind de draden met een driehoek. Dit is vereist in omstandigheden waarin het nodig is om de onafhankelijkheid van de bedrijfsmodi van afzonderlijke fasen te waarborgen. Aansluitschema: einde "X" van de 1e wikkeling van de generator is verbonden met het begin van "B" van zijn 2e wikkeling, einde "Y" van de 2e wikkeling - met het begin van "C" van de 3e wikkeling, einde "Z" van de 3e wikkeling - naar het begin van "A" van de 1e wikkeling. Bij dit type aansluiting is de fasespanning gelijk aan de lineaire spanning: Ulin = Uphase. Bij een verkeerde aansluiting van de wikkelingen, d.w.z. wanneer de uiteinden of het begin van twee fasen op één punt worden aangesloten, ontstaat er een noodsituatie. In de praktijk is er een verbinding tussen de voedingen en de verbruiker, zowel ster-ster als delta-delta, en ster-delta en delta -ster ".

Aanbevolen: