Hoe Draden In Aansluitdozen Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Draden In Aansluitdozen Aan Te Sluiten
Hoe Draden In Aansluitdozen Aan Te Sluiten

Video: Hoe Draden In Aansluitdozen Aan Te Sluiten

Video: Hoe Draden In Aansluitdozen Aan Te Sluiten
Video: Slim kabels verbinden - uw Eltra toolkit 2024, Maart
Anonim

De aansluiting van aluminium- of koperdraden kan zowel worden uitgevoerd met klemklemmen als met de methode van conventioneel draaien. Er is ook een verbindingsmethode met behulp van moeren, bouten en ringen.

Hoe draden in aansluitdozen aan te sluiten
Hoe draden in aansluitdozen aan te sluiten

Effectieve manieren om draden in aansluitdozen aan te sluiten

Opgemerkt moet worden dat alle soorten aansluitingen moeten voldoen aan de PUE (regels voor elektrische installatie). De eerste en gemakkelijkste manier om draden aan te sluiten is draaien. Hiervoor worden twee draden genomen, de isolerende laag wordt ervan verwijderd, waarna de draden van de draden in elkaar worden gedraaid. Isolatie van het blote deel van de draad kan worden uitgevoerd met behulp van elektrische tape of speciale doppen. Het is belangrijk om te onthouden dat u geen verschillende draden kunt aansluiten: koper en aluminium.

De tweede manier: de draden solderen. Conventioneel draaien heeft verschillende nadelen. En de belangrijkste is onbetrouwbaarheid. Op de plaatsen waar de draden zijn aangesloten, raken de contacten oververhit, waardoor brand kan ontstaan. Solderen is de sleutel tot een veilige verbinding. Voor het solderen kunt u hars of tin-loodsamenstelling gebruiken.

Stadia van het werk:

- de isolatie van de draden is verwijderd;

- met behulp van schuurpapier wordt de blanke draad verwerkt;

- het solderen gebeurt met een soldeerbout;

- de soldeerplaats wordt gewassen met een alcoholoplossing en geïsoleerd.

Een andere verbindingsmethode is het gebruik van klemmenblokken. Er wordt onderscheid gemaakt tussen klemplaatklemmen en klemplaatklemmen. Voor dit type aansluiting moet de geleider in de klem worden gestoken en met een veerklem worden vastgezet. Deze methode vereist geen speciale isolatie. Het zogenaamde krimpen wordt uitgevoerd met behulp van speciale hulzen en een krimpkous. Voor het krimpen heb je een perstang nodig. Alleen specialisten kunnen deze operatie uitvoeren. De essentie ligt in het feit dat draden en kabels worden verbonden door de huls te krimpen. Verwijder om te beginnen de isolatie van de draden, waarna de getwiste draden in een huls worden geplaatst. De huls is gekrompen met een perstang.

Welk type draadverbinding in de aansluitdoos ook wordt gekozen, het is belangrijk dat deze betrouwbaar en duurzaam is.

Basisvereisten voor de aansluiting van elektrische contacten

Sommige mensen denken dat de aansluitdoos overbodig is bij het bedraden. Het is gemakkelijker om de draden te draaien, te isoleren en te verbergen in gips. Maar dit is niet echt een professionele benadering van zaken, omdat:

- er moet vrije toegang zijn tot de plaatsen waar de draden worden aangesloten;

- als u in de toekomst nieuwe stopcontacten moet installeren, kunt u niet zonder een aansluitdoos;

- experts raden aan om terminalverbindingen te gebruiken, maar u kunt het aansluitblok alleen in de doos veilig verbergen;

- het belangrijkste bij het installeren van elektrische bedrading is brandveiligheid.

Aanbevolen: