Hoe Maak Je Een Hoekkast?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Hoekkast?
Hoe Maak Je Een Hoekkast?

Video: Hoe Maak Je Een Hoekkast?

Video: Hoe Maak Je Een Hoekkast?
Video: Wonen - Zelf kasten inbouwen 2024, Maart
Anonim

Ingebouwde hoekkasten zijn veelzijdige meubels die helpen om het hele gebied van de kamer zo efficiënt en efficiënt mogelijk te gebruiken. Kasten hebben een flexibele configuratie, ze zijn gemakkelijk aan te passen aan elke maat en elk volume, maar ook om in verschillende stijlen te decoreren - van klassiek tot modern. Zonder veel ruimte in beslag te nemen, kan een hoekkast een decoratie van elke kamer worden, terwijl het een functioneel meubelstuk blijft dat niet alleen een esthetische, maar ook praktische betekenis heeft.

Hoe maak je een hoekkast?
Hoe maak je een hoekkast?

Noodzakelijk

  • - zaagblad voor hout;
  • - puzzel;
  • - ijzerzaag;
  • -roulette bouwen;
  • - schroeven, spijkers, bevestigingsgereedschap.

instructies:

Stap 1

Meet zorgvuldig de ruimte op om de ingebouwde hoekkast te installeren. Let op de vlakheid van de muren op deze plek, het kan zijn dat u eerst de oppervlakken moet aanpassen om de kast zo strak mogelijk te laten passen. Te grote openingen kunnen een onstabiele positie van de kast veroorzaken en vervolgens het ontstaan van kritische belastingen, wat op zijn beurt zal leiden tot een snelle vernietiging van het meubilair.

Hoe maak je een hoekkast?
Hoe maak je een hoekkast?

Stap 2

Maak een sjabloon van vezelplaat (vezelplaat) of multiplex met behulp van metingen die zijn genomen met een constructietape. Alle aspectverhoudingen, inclusief de zijwanden, moeten strikt worden nageleefd. Let vooral op de geschatte diepte van de kast. Anders, zelfs als alle andere berekeningen correct zijn, zal het meubilair uit de hoek uitsteken of, omgekeerd, in de ruimte wegzakken, wat praktische problemen zal veroorzaken, om nog maar te zwijgen van esthetiek of stijlkenmerken.

Stap 3

Monteer het frame volgens de sjabloon. Gebruik lijm en schroeven om de bovenklep van de kaststructuur vast te zetten, gebruik de planken door ze op de vooraf geïnstalleerde latten te monteren.

Stap 4

Werk aan de zijwanden om de gewenste afschuinhoek te creëren. Het is ook noodzakelijk om rekening te houden met de effectieve werkhoek van de geleidestang, die meestal 45 graden is.

Stap 5

Installeer het gemonteerde frame voorzichtig en probeer de oppervlakken niet te beschadigen in de hoekruimte van de kamer. Bevestig het frame met pluggen, die door het hoekkastlichaam in de zijwanden moeten worden geschroefd.

Stap 6

Neem een MDF-plaat en knip met een cirkelzaag het voorframe voor de kast uit. Werk indien nodig de oppervlakken en hoeken na met een decoupeerzaag (een ijzerzaag kan worden gebruikt). Het is beter om te snijden volgens een vooraf gemeten en omlijnde tekening met een potlood of viltstift.

Stap 7

Stel de zijvlakken en randen van het voorframe zo af dat er een goede verbinding tussen de muur en de kast is. Installeer decoratieve meubelstukken, zoals friezen, inzetstukken of lay-outs.

Stap 8

Installeer de ring op de kast en zet deze van binnenuit vast met schroeven of spijkers. Het is wenselijk om dit te doen zodat de plaats van het bevestigingsmiddel niet opvalt.

Aanbevolen: