Hoe Houten Plinten Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Houten Plinten Te Installeren
Hoe Houten Plinten Te Installeren

Video: Hoe Houten Plinten Te Installeren

Video: Hoe Houten Plinten Te Installeren
Video: Plinten plaatsen | Plintenfabriek doe-het-zelf 2024, Maart
Anonim

Meestal worden houten plinten geïnstalleerd na het bevloeren en behangen van de muren. Ze verbergen de openingen tussen de muur en de vloer en lijnen ook de behanglijn aan de onderkant uit. Het plaatsen van de plint geeft de ruimte een complete uitstraling.

Hoe houten plinten te installeren
Hoe houten plinten te installeren

Noodzakelijk

  • - zag;
  • - verstekbak;
  • - een hamer;
  • - nagels;
  • - zelftappende schroeven;
  • - stopverf;
  • - plamuurmes.

instructies:

Stap 1

Schuur de houten plint met een schuurmiddel voordat u met de werkzaamheden begint. Breng er houtprimer op aan. Na volledige droging schilderen of afdekken met een kleurloze vernis.

Stap 2

Teken een plattegrond en plan hoe u de uiteinden van de plint afwerkt. Gebruik geen planken die aan twee uiteinden moeten worden gesneden. Als de plint in twee binnenhoeken eindigt, monteer dan het ene uiteinde tegen de muur en snijd het andere op de kruising. Bepaal de installatievolgorde.

Stap 3

Plaats de plint in de verstekbak en snij het uiteinde af in een hoek van 45 graden. Bevestig de resulterende blanco aan de basis van de muur.

Stap 4

Installeer de tweede plint in de verstekbak en maak er een schuine snede op, die moet overeenkomen met de snede van de eerste in lengte en helling. Verbind beide plinten. Ze moeten een rechte hoek van 90 graden vormen.

Stap 5

Wanneer u de plint verbindt op een richel gevormd door convergerende wanden, maak dan een schuine snede in de tegenovergestelde richting. Het resultaat is een hoek van 90 graden, maar steekt alleen naar buiten uit. Vul kleine openingen in de voegen.

Stap 6

Bevestig houten plinten met spijkers of zelftappende schroeven. Neem nagels met afgeplatte koppen, dan vallen ze niet op.

Stap 7

Om te bevestigen met zelftappende schroeven, maakt u een gat in de plint dat gelijk is aan de diameter van de kop. Markeer de muur om te boren.

Stap 8

Om dit te doen, bevestigt u de plint aan de muur, steekt u een zelftappende schroef in het gat en slaat u er licht op met een hamer. Er zal een markering op de muur zijn. Boor gaten en hamer in de pluggen. Zet de plinten vast.

Stap 9

Als je de plinten met spijkers slaat, plaats dan houten pluggen in plaats van pluggen. Rijd spijkers door de volledige dikte van de planken. Bedek spleten en scheuren met een laag stopverf.

Stap 10

Bevestig perfect vlakke wanden met vloeibare supersterke spijkers. Breng ze aan op de achterkant van de plint en druk deze tegen de muur.

Aanbevolen: