Hoe Wordt Droge Opvulling Gemaakt?

Inhoudsopgave:

Hoe Wordt Droge Opvulling Gemaakt?
Hoe Wordt Droge Opvulling Gemaakt?

Video: Hoe Wordt Droge Opvulling Gemaakt?

Video: Hoe Wordt Droge Opvulling Gemaakt?
Video: Worst Recept Kippen Worst Surinaams | Sausage Recipe Chicken Sausage Surinamese | Suriname Kitchen 2024, Maart
Anonim

Als u de regels en de volgorde van werken op het apparaat van een droge dekvloer kent, kunt u de vloer zelf egaliseren, zonder een beroep te doen op de diensten van specialisten. Het belangrijkste punt bij droge opvulling is de installatie van bakens.

U kunt de vloer zelf egaliseren met een droge dekvloer
U kunt de vloer zelf egaliseren met een droge dekvloer

Het vloeroppervlak moet worden geëgaliseerd voordat de afwerklaag wordt aangebracht Het kan worden gedaan met behulp van droge opvulling, ook wel droge dekvloer genoemd. Het geeft de ruimte extra geluids- en warmte-isolatie. Het voordeel van deze manier van egaliseren van de vloer is dat deze op elk moment van het jaar kan worden uitgevoerd, aangezien er geen "natte" werkzaamheden zijn tijdens het opvulproces.

Basiselementen van droge opvulling

Droge opvulling bestaat uit twee hoofdelementen: de dekvloer zelf en de ondervloer, die meestal wordt gemonteerd op op gipsvezel gebaseerde doeken. Het egaliseren en opwarmen van de vloer met opvulling kan in fasen gebeuren. Dat wil zeggen, nadat de ondervloer in een deel van de kamer is gemonteerd, worden meubels en andere dingen ernaar overgebracht, waarna ze doorgaan met het opvullen van de volgende zone.

Stadia van het werk op het apparaat van een droge dekvloer

Het werk aan het apparaat van een droge dekvloer is eenvoudig en de essentie ervan ligt in het volgende algoritme: voorbereiding van de basis, plaatsen van bakens, vullen, egaliseren, leggen van vloerelementen. Tijdens de voorbereidende fase wordt de vloer ontdaan van puin, gaten, scheuren en kuilen worden gevuld met een cement-zandmortel. Als de dekvloer wordt gelegd na het demonteren van de oude plankenvloer, komt er zeker een laag zand onder. Zo werd vroeger geluidsisolatie uitgevoerd. Voor het vullen moet het worden verwijderd.

Nadat de vloer is schoongemaakt en de gebreken zijn verholpen, beginnen ze met het leggen van het dampremmende membraan. De doeken worden zo gelegd dat ze 5-10 cm op de muren boven het niveau van de toekomstige vloer gaan. Met dubbelzijdige tape of een speciale randtape worden de randen van het membraan langs de hele omtrek van de kamer aan de muren bevestigd.

Dan beginnen ze bakens op te hangen. Dit is het meest veeleisende werk, waarvan de kwaliteit van de installatie van de ondervloer direct afhangt. Voordat u ermee begint, moet u de droge dekvloer zelf (bulkmateriaal) en de egalisatiestrook voorbereiden. Parallel aan een van de wanden wordt een smalle strook dekvloer gegoten en, een stap terug, een afstand die iets minder is dan de lengte van de egalisatierail, wordt de tweede gestort. Ze blijven dit doen totdat ze de tegenoverliggende muur naderen.

Verder wordt het niveau van de ondervloer bepaald met een laserwaterpas en worden de bakens uitgelijnd met de rail. Daarna worden de openingen tussen de stroken bedekt met een droge dekvloer zodat deze een plat vlak vormt. Het losse materiaal wordt licht aangedrukt en pas daarna geëgaliseerd volgens de bakens.

Nu is het de beurt aan het installeren van vloerelementen. Het zijn gipsvezelplaten die op een droge dekvloer worden gelegd. Als de hoogte meer dan 10 cm moet zijn, wordt de aanvulling uitgevoerd in twee lagen, die elk worden geëgaliseerd, en er worden gipsvezelplaten tussen gelegd. Na voltooiing van de installatie van de ondervloerelementen worden ze aan elkaar bevestigd met zelftappende schroeven en worden de verbindingen van de platen gelijmd met afdichtmastiek. Nu kunt u beginnen met het leggen van de vloer (linoleum, laminaat, tapijt, enz.).

Aanbevolen: