Een Plint Kiezen

Inhoudsopgave:

Een Plint Kiezen
Een Plint Kiezen

Video: Een Plint Kiezen

Video: Een Plint Kiezen
Video: Plinten plaatsen | Plintenfabriek doe-het-zelf 2024, Maart
Anonim

Het plaatsen van plinten is een van de laatste fasen van de renovatie. Dit element van het interieur is ontworpen om de openingen tussen de vloer en de muur te verbergen en om de kamer compleet te maken - met de juiste selectie worden de plinten een integraal onderdeel van het ontwerp van de kamer en kunnen ze de nadruk leggen op alle voordelen van afwerking.

Een plint kiezen
Een plint kiezen

Keuze uit kleuren

Let bij het kiezen van een materiaal op 3 hoofdparameters:

- type vloerbedekking;

- kleuren van muren en vloeren;

- passend bij de kleur en structuur van de deuren.

Plinten koop je best pas na de afwerking van het pand, zodat je vooraf kan voorspellen hoe dit element van het interieur eruit zal zien. Meestal wordt het materiaal in één kleur met de vloer gekozen, maar soms is het toegestaan om tinten te gebruiken die iets donkerder of lichter kunnen zijn. In sommige gevallen worden plinten gekozen voor wanddecoratie, vooral als ze in een uniforme kleur zijn geverfd. Soms wordt dit reparatie-element gekozen om te passen bij de kleur van deuren, meubels of interieurdetails.

Kies geen plinten voor veelkleurige muren of fel behang.

De juiste maat van de plinten hangt af van de grootte van de ruimte. Dus als de kamer een grote hoogte of oppervlakte heeft, moet u geen dunne elementen installeren, maar het is het beste om een breed stokbrood te kiezen. Dunne plinten zijn geschikt voor kleine en lage ruimtes. Voor standaardkamers worden producten met een hoogte van 45-75 mm gebruikt.

Het materiaal van de plint is afhankelijk van het type vloer en de eisen waaraan de ruimte moet voldoen. Voor karton, parket of hoogwaardige laminaatvloeren kunnen houtproducten worden gebruikt. Voor een middenprijs laminaatvloer, linoleum of tapijt gebruik je MDF of kunststof materialen. Voor keramische tegels zijn kunststof of keramische plinten geschikt.

Verschillende materialen

Houten plinten zijn gemaakt van massief hout, ze zijn volledig milieuvriendelijk en kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd. Ze kunnen door uzelf worden getrimd, gedemonteerd of gerepareerd. Het nadeel van dit materiaal is dat het een verhoogde gevoeligheid heeft voor vocht in de ruimte, waardoor het kan verslechteren en barsten. Installeer geen houten producten in badkamers en toiletten. De duurste materialen zijn linden en eiken, de goedkoopste zijn grenen. Let bij het kopen op de klasse massief hout.

Het is raadzaam om de plinten te bestellen bij dezelfde fabrikant als waar de vloerbedekking is besteld.

Fineerplinten zijn lichter en zijn niet gemaakt van massief hout, maar uit twee delen - basis en deksel. De basis is in de regel gemaakt van sparren of grenen en de bekleding is gemaakt van dure houtsoorten. Let bij het kiezen op de aanwezigheid van een kabelkanaal dat de draden in de kamer helpt verbergen.

Producten op basis van MDF worden gemaakt van samengeperste houtvezels met toevoeging van speciale stoffen. Ze zijn niet bang voor vocht en vuil en zijn goedkoper dan sommige houten plinten. Ze kunnen aan absoluut elke lijm worden bevestigd. Er zijn ook kunststof plinten die het goedkoopst zijn. Desondanks zijn ze niet bang voor vocht en vuil, rotten ze niet en zijn ze veel duurzamer dan houten. Kunststof producten zijn eenvoudig te installeren en worden met zelftappende schroeven aan de muur bevestigd.

Aanbevolen: