Hoe Bloemen Te Kiezen Voor Bloempotten Voor Buiten

Inhoudsopgave:

Hoe Bloemen Te Kiezen Voor Bloempotten Voor Buiten
Hoe Bloemen Te Kiezen Voor Bloempotten Voor Buiten

Video: Hoe Bloemen Te Kiezen Voor Bloempotten Voor Buiten

Video: Hoe Bloemen Te Kiezen Voor Bloempotten Voor Buiten
Video: Bloembakken vullen - Een groener thuis! #23 2024, Maart
Anonim

In de saaiheid en het lawaai van moderne steden, wil ik echt het oog strelen met groen en bloeiende planten. Daarom wint de straat- en balkonsierteelt elk jaar aan populariteit. Het grootste probleem is de selectie van kleuren voor landschapsarchitectuur, maar als je dit op de juiste manier benadert, zullen de resultaten verbluffend zijn.

Hoe bloemen te kiezen voor bloempotten voor buiten
Hoe bloemen te kiezen voor bloempotten voor buiten

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van planten

Bij het plannen en organiseren van tuinieren in de buitenlucht moet je om de juiste planten te kiezen allereerst rekening houden met de verlichting, de hoeveelheid ruimte voor de stengels en het wortelstelsel, de aanwezigheid van wind (sommige plantensoorten doen dat immers niet). tolereert geen tocht). Als je een zonnige plek hebt gekozen, is het beter om de voorkeur te geven aan planten als agave, palmen, vetplanten en natuurlijk alle soorten cactussen.

Op schaduwrijke en koele plaatsen zullen groene planten zich beter voelen, met name klimop, varens, sierdruiven, sansilveria. Als je van tevoren plantensoorten hebt gekozen, geleid door je smaakvoorkeuren, dan moet je nadenken over hoe je ze zo comfortabel mogelijk kunt plaatsen.

U moet ook begrijpen hoe vaak u uw planten water kunt geven. Er zijn verschillende situaties in het leven en het zal pijnlijk beledigend zijn als na een gemiste dag water geven alle schoonheid verdwijnt. Daarom, als u niet zeker weet of u elke dag op de bloementuin kunt letten, is het beter om droogtebestendige planten te kiezen, dat wil zeggen planten die enigszins droge grond kunnen overleven.

Meest populaire buitenplanten

De meest populaire buitenbloemen zijn petunia's, omdat ze vrij pretentieloos zijn om voor te zorgen en erg mooi en divers zijn. Petunia's zijn lichtminnend en thermofiel, wat betekent dat ze tegen direct zonlicht kunnen. Bovendien zijn ze winterhard, droogtebestendig, maar net als alle bloemen houden ze er niet van om de grond te droog te maken. Bij overlopen rotten ze niet, het belangrijkste is om stagnatie van water te voorkomen. Petunia's zijn ideaal voor zonnige en hete zomers, maar kunnen bij nat, koud weer stoppen met bloeien.

Er is niet minder vraag naar verschillende soorten pelargonium. Deze bloemen kunnen niet alleen direct zonlicht verdragen, maar hebben er zelfs behoefte aan, worden niet ziek van droge lucht en reproduceren heel gemakkelijk door stekken. Pelargonium-bloemen fascineren niet alleen met hun felle kleuren, maar ook met ingewikkelde vormen. Met minimale aandacht zullen pelargoniums bloeien tot de eerste nachtvorst.

Het is ook de moeite waard om de onovertroffen fuchsiakleuren te noemen, die gewoon fascineren met hun pracht en verscheidenheid aan kleurencombinaties. Fuchsia is niet zo pretentieloos als pelargonium of petunia, maar het is de moeite waard om voor zo'n schoonheid te zorgen. Het belangrijkste is om te onthouden dat deze plant niet van direct zonlicht houdt, vooral 's middags. Geef de fuchsia regelmatig water, maar voorzichtig, zodat de aarde in de pot niet te nat wordt.

Aanbevolen: