Hoe Oud Behang Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Oud Behang Te Verwijderen
Hoe Oud Behang Te Verwijderen

Video: Hoe Oud Behang Te Verwijderen

Video: Hoe Oud Behang Te Verwijderen
Video: BEHANG VERWIJDEREN ~Behang verwijderen zonder stoomapparaat (NINJA TRUC!!) 2024, Maart
Anonim

Reparatie is een lastige zaak, vooral als het nodig is om oud behang van de muren te verwijderen. Een paar trucs zullen deze procedure gemakkelijker en sneller maken.

Hoe oud behang te verwijderen
Hoe oud behang te verwijderen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om tweelaags vliesbehang te verwijderen is dat de bovenste laag in één strook wordt verwijderd en het nieuwe behang direct op het onderste papier kan worden geplakt.

Stap 2

Papierbehang zal veel moeite kosten. De gemakkelijkste manier is om ze overvloedig te bevochtigen met water. Dit kan met een spons, bouwroller of spray. Nadat je het behang nat hebt gemaakt, moet je 15-20 minuten wachten en dan beginnen met verwijderen, waarbij je jezelf helpt met een spatel.

Stap 3

Blijft het behang niet goed achter, dan kun je proberen er met dezelfde spatel of een oud mes overheen te krabben. Daarna weer nat maken en wachten tot het water is opgenomen.

Stap 4

Je kunt ook een nagelroller of behangtijger kopen. De behangtijger is een speciaal gereedschap dat met draaiende bewegingen grote delen van het behang "krast" zonder de pleisterlaag te beschadigen. Na gebruik van deze tools wordt het behang bevochtigd met water en kan het gemakkelijk van de muren worden verwijderd.

Stap 5

In bouwmarkten kunt u ook speciale vloeistoffen kopen voor het verwijderen van oud behang. Ze worden gescheiden volgens de instructies, met een roller of spons aangebracht op oud behang, dat enkele minuten na het natmaken gemakkelijk kan worden verwijderd.

Stap 6

Er zijn momenten waarop het behang niet met alle bovenstaande methoden kan worden verwijderd. Dit gebeurt vooral vaak als er PVA-lijm of houtlijm is gebruikt voor het lijmen. U kunt proberen dergelijk behang te verwijderen met een boormachine of een perforator met een speciaal metalen hulpstuk.

Aanbevolen: