Zelf Een Halfautomatisch Lasapparaat Maken Welding

Inhoudsopgave:

Zelf Een Halfautomatisch Lasapparaat Maken Welding
Zelf Een Halfautomatisch Lasapparaat Maken Welding

Video: Zelf Een Halfautomatisch Lasapparaat Maken Welding

Video: Zelf Een Halfautomatisch Lasapparaat Maken Welding
Video: Hoe werkt een lasapparaat? 2024, Maart
Anonim

Veel mensen willen met hun eigen handen een goede halfautomatische lasmachine maken, die goede eigenschappen heeft, lang meegaat en goed functioneert. In feite is alles niet zo eng als het in eerste instantie lijkt. Het belangrijkste is om het principe van werk te kennen en geduld te hebben.

Zelf een halfautomatisch lasapparaat maken welding
Zelf een halfautomatisch lasapparaat maken welding

instructies:

Stap 1

Bepaal het type en het vermogen van de transformator die in het lasapparaat wordt geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat bij gebruik van een draad met een diameter van 0,8 mm de stroom 160 ampère is. Bijgevolg zal het vermogen van de transformator meer dan 3000 W bedragen. Selecteer het type transformator. De beste optie zou die ene wond op een ringkern zijn. Het heeft minder gewicht in vergelijking met U-vormige en W-vormige transformatoren.

Stap 2

Bepaal het type huidige regeling. Er zijn twee manieren: op de primaire en op de secundaire wikkelingen. Regeling op de eerste manier vereist de aansluiting van een thyristorbesturingscircuit en heeft enkele nadelen, die worden geëlimineerd door het relais en andere schakelelementen in te schakelen.

Stap 3

Regeling op de tweede wikkeling heeft ook een verhoogde spanningsrimpel als een thyristorcircuit wordt gebruikt. Pas schakelcircuits toe, dit zal echter de massa van de constructie vergroten en de kosten verhogen. Beter stoppen bij de regeling op de primaire wikkeling.

Stap 4

Installeer een afvlakkingssmoorspoel en een condensator met een verhoogde capaciteit van ongeveer 50.000 μF in het stroomcircuit (secundaire wikkeling). Dit zal de rimpelspanning afvlakken, ongeacht welk circuit u kiest.

Stap 5

Kies een verloopstuk voor draadaanvoer, neem hiervoor een verloopstuk van een VAZ autoruitenwisser, de watertoevoerklep voor de achterruit kan ook uit de auto genomen worden, gebruik deze als gaskraan in het lasapparaat.

Stap 6

Monteer nu het schema van het lasapparaat, verzamel alles in één koffer en controleer de werking van het apparaat. Druk op de bedieningsknop - kooldioxide moet eerst gaan. Na 1-3 seconden wordt de stroom ingeschakeld en wordt de draad gevoed. Laat de knop los en de stroom samen met de draad verdwijnt en na een paar seconden wordt ook de gastoevoer uitgeschakeld.

Aanbevolen: