Koperrood In Het Interieur: Hoe Je Het Niet Overdrijft

Inhoudsopgave:

Koperrood In Het Interieur: Hoe Je Het Niet Overdrijft
Koperrood In Het Interieur: Hoe Je Het Niet Overdrijft

Video: Koperrood In Het Interieur: Hoe Je Het Niet Overdrijft

Video: Koperrood In Het Interieur: Hoe Je Het Niet Overdrijft
Video: In 4 stappen naar de juiste verfkleuren voor uw interieur 2024, Maart
Anonim

Zonnige sappige rode tinten van het interieur zorgen zelfs in de winter voor warmte en gezelligheid in huis. Vaak gebruikt in design, past de koperrode kleur - expressief, rijk - bij veel stijlen. Maar het is belangrijk om de maatregel te observeren, het interieur dat oververzadigd is met felle tinten veroorzaakt irritatie en vermoeiing.

Koperrood in het interieur: hoe je het niet overdrijft
Koperrood in het interieur: hoe je het niet overdrijft

Diverse koperrode tinten in het interieur

De koperrode kleur heeft de passie en energie van rood geabsorbeerd en het evenwicht van bruin, dit is een rijk kleurenpalet:

- dikke tinten bruin met koperaders;

−donkere honing met een roodachtige tint;

- de kleur van cognac;

donker koper;

Mahonie.

Ontwerpers houden van rood en zijn verschillende variaties en kiezen er vaak voor bij het decoreren van interieurs. Kopertinten worden veel gebruikt bij het decoreren van kameroppervlakken. Stel je leven niet voor zonder levendige indrukken en emoties, de koperrode kleur is van jou.

De combinatie van koperrood met andere kleuren en tinten

De roodachtige kleur wordt gebruikt om een kleurvlek te creëren. Textiel, lampen, verschillende panelen met een roodachtige tint zien er stijlvol uit in het interieur. Het volstaat om een vloervaas te plaatsen of okerkleurige of terracotta planken op te hangen om een accent te creëren.

Roodachtige kleuren in de kinderkamer zien er organisch uit, ze geven het een feestelijke, vrolijke noot. Kinderen zullen dol zijn op kussens, vloerkleden of kleine meubels in felle kleuren.

Gebruik een koperrode kleur voor het decoreren van een kamer, overdrijf het niet zodat het niet vervelend wordt. Houd er rekening mee dat roodachtige tinten zelfvoorzienend zijn, de aandacht trekken en het zenuwstelsel vrij sterk beïnvloeden, waardoor het wordt opgewekt, dus je moet voorzichtig zijn bij het gebruik ervan in het ontwerp van kamers.

Om geen oververzadigd interieur te krijgen, is het beter om roodachtige koperkleuren te combineren met neutrale kleuren. Als je bijvoorbeeld een kamer in beigetinten hebt, voeg dan een lichtpuntje toe, bedek een muur met "rood" behang. Zet de bank gestoffeerd met rijk koperleer tegen de grijs geverfde muur.

Voor slaapkamerdecoratie is een combinatie van wijnrood of donkerrood met olijf acceptabel. Deze combinatie zorgt voor een zachte ontspannen sfeer en is perfect voor ontspanning.

Hout en laminaat spelen een belangrijke rol in het interieurontwerp. Kastmeubilair, vloer, deuren kunnen in één of een contrasterende kleurstelling worden onderhouden. Laminaat en deuren met een rode tint worden harmonieus gecombineerd met zachte, gedempte herfstkleuren: bruin, terracotta.

Koper staat goed bij koud turkoois. Als er kersen- of kersenkleurige meubels zijn, zullen lichte turquoise muren het op een nieuwe manier laten spelen.

Een harmonieuze combinatie van kleuren, correct geselecteerde tinten zijn de sleutel tot gezelligheid en comfort.

Aanbevolen: