Hoe Bruine Verf Te Krijgen?

Inhoudsopgave:

Hoe Bruine Verf Te Krijgen?
Hoe Bruine Verf Te Krijgen?

Video: Hoe Bruine Verf Te Krijgen?

Video: Hoe Bruine Verf Te Krijgen?
Video: Verfkleuren mengen | Hoe doe je dat? | Het Klokhuis 2024, Maart
Anonim

Door twee kleuren te mengen kun je de gewenste bruine kleur krijgen, die vind je niet altijd in winkels, ze verkopen meestal "pure" kleuren. Misschien ben je niet tevreden met dit bruin, omdat het na het aanbrengen voor jou erg donker of juist heel licht kan lijken. Om dit te voorkomen, hoef je alleen maar de kleuren te mengen en de juiste tint te kiezen. De mengtechniek is geschikt voor bijna alle verven die gebruikt worden voor het schilderen van schilderijen en voor het schilderen van huizen. Als we het hebben over bouwverven (bijvoorbeeld: nitrocellulose - NC), dan hier over.

Hoe bruine verf te krijgen?
Hoe bruine verf te krijgen?

Noodzakelijk

  • Zwarte verf;
  • rode verf;
  • oplosmiddel nr. 646 of 647 (toegevoegd aan de verf als deze is ingedikt en gebruikt om vuile handen af te vegen);
  • vod;
  • stok 30cm.

instructies:

Stap 1

Het is het beste om bouwverven buitenshuis te mengen, uit de buurt van kinderen. Zoek ook een plek die beschermd is tegen direct zonlicht. Zet alle materialen klaar en ga aan de slag.

Stap 2

Om een bruine kleur te krijgen, neem je 1 liter rode verf en giet je er 100 ml zwarte verf in, langzaam roerend met een stok. Meng grondig. Probeer een paar slagen op het voorbereide oppervlak. Een beetje laten drogen. Als het overeenkomt met de verwachte kleur, dan is de verf klaar.

Stap 3

Voor een intensere kleur, wat zwarte verf toevoegen, roeren, opnieuw testen en evalueren. Voeg een beetje zwart toe tot je de gewenste kleur hebt.

Aanbevolen: