Hoe De Koeler Los Te Koppelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Koeler Los Te Koppelen?
Hoe De Koeler Los Te Koppelen?

Video: Hoe De Koeler Los Te Koppelen?

Video: Hoe De Koeler Los Te Koppelen?
Video: Waterleiding solderen | Leidingen | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Als u eenmaal een sterk gezoem of geratel uit de systeemeenheid van uw computer hoort, of merkt dat uw pc onlangs is gaan vastlopen, haast u dan niet om het hele systeem erop opnieuw te installeren. Misschien is het allemaal de schuld van de vervuiling van de koeler (of het defect raken ervan).

Hoe de koeler los te koppelen?
Hoe de koeler los te koppelen?

instructies:

Stap 1

Om de koeler te reinigen of te repareren, moet u deze eerst uit de systeemeenheid trekken. Anders riskeert u per ongeluk een element op het moederbord, de processor of de videokaart te beschadigen, en dit is, zoals u weet, fataal voor uw computer.

Stap 2

Het eerste dat u moet doen, is uw computer uitschakelen en de stekker uit het stopcontact of de overspanningsbeveiliging halen. Verwijder vervolgens van de achterkant van de systeemeenheid alle snoeren en draden die zijn gebruikt om de kaarten op de overeenkomstige apparaten aan te sluiten, bijvoorbeeld een muis, toetsenbord, monitor, printer, enz. Verwijder vervolgens de zijkap van een van de buitenwanden en leg de computer op zijn kant met de open kant naar boven.

Stap 3

Neem nu een zaklamp of bureaulamp in uw handen en schijn een licht in de systeemeenheid. Daarin zie je een kleine ventilator (dit is dezelfde koeler) en een kleine aluminium standaard waarop deze is bevestigd (radiator). Om bovenstaande onderdelen los te schroeven dient u eerst de voeding los te koppelen. Het verwijderen is heel eenvoudig - u hoeft alleen de schroeven aan de achterkant van de computer los te draaien die het blok vasthouden en het voorzichtig naar buiten te trekken.

Stap 4

Koppel vervolgens de clips los van de koeler, waarmee deze aan het koellichaam is bevestigd, en de draden die hem verbinden met de borden (processor, videokaart, enz.). Nu staat de koeler volledig tot uw beschikking: maak hem schoon, repareer hem of behandel hem met alcohol - dit alles zal de koeler kunnen herstellen en terugbrengen naar zijn vroegere prestaties.

Aanbevolen: