Hoe Spirulina Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Spirulina Te Kweken?
Hoe Spirulina Te Kweken?

Video: Hoe Spirulina Te Kweken?

Video: Hoe Spirulina Te Kweken?
Video: GROW FRESH SPIRULINA AT HOME - Complete Course 2024, Maart
Anonim

Spirulina is een soort alg die de eerste plaats op de wereldmarkt heeft ingenomen vanwege zijn voedingskwaliteiten en helende effecten. Spirulina wordt beschouwd als het ideale voedingssupplement voor zwakken, atleten, vegetariërs, ouderen, jongeren en kinderen. Dus hoe kweek je spirulina?

Hoe spirulina te kweken?
Hoe spirulina te kweken?

instructies:

Stap 1

Spirulina wordt gekweekt in een klein zwembad, dat volgens enkele instructies moet worden gebouwd. Hiervoor kunt u stenen, planken, sintelblokken gebruiken. De afmeting van het zwembad moet 2x8 meter zijn. Lijn de bodem zorgvuldig uit en dek af met dikke folie. Als er termieten in de grond zitten, plaats dan een laag as van 1 centimeter onder de liner van het zwembad. Installeer bogen gemaakt van ijzeren staven, ze kunnen halfrond of driehoekig zijn.

Stap 2

Het water dat wordt gebruikt om spirulina te kweken, moet drinkbaar zijn, bij voorkeur laag in calcium. Je kunt licht gezouten water gebruiken. Als u heel zacht water gebruikt, voeg dan calciumchloride toe. De vloeistof die wordt gebruikt om dit soort algen te laten groeien, moet ze van de nodige chemische elementen voorzien. Het alkaliteitsniveau moet tussen 8 en 11 zijn.

Stap 3

De temperatuur van de omgeving waarin spirulina wordt gekweekt, heeft een direct effect op de groeisnelheid. Deze alg is zeer goed bestand tegen temperaturen tot drie graden boven nul. Bij temperaturen boven de twintig graden begint de actieve groei van algen. En bij 35-37 graden - bereikt het zijn maximum (een hogere temperatuur leidt tot de dood van de plant). Een plotselinge verandering of daling van de temperatuur zal de opbrengst aanzienlijk verminderen.

Stap 4

Het wordt aanbevolen om de spirulina twee tot vier keer per dag voorzichtig in het zwembad te roeren. Overmatig mengen kan algen of algenfragmenten die alleen onder een microscoop zichtbaar zijn, beschadigen, hierdoor ontstaat er schuim op het wateroppervlak. Hiervoor kan een elektrische aquariumpomp worden gebruikt. Gebruik in aquaria van minder dan 100 liter een compressor die de kweek vermengt met luchtbellen.

Stap 5

Afhankelijk van het aanvankelijke volume van spirulina duurt de eerste groeifase één tot vier weken. Verdun vervolgens de cultuur systematisch en verdubbel het volume (wanneer de transparantie minder dan drie centimeter is).

Aanbevolen: