Een Vibrator Ontwerpen Voor Beton

Inhoudsopgave:

Een Vibrator Ontwerpen Voor Beton
Een Vibrator Ontwerpen Voor Beton

Video: Een Vibrator Ontwerpen Voor Beton

Video: Een Vibrator Ontwerpen Voor Beton
Video: Работа с ВИБРАТОРОМ. Льём АРМОПОЯС правильно. 2024, Maart
Anonim

Het hoofdbestanddeel van de fundering is betonmortel. Dit materiaal is betrouwbaar en duurzaam, het is lange tijd bestand tegen zware belastingen.

Een vibrator ontwerpen voor beton
Een vibrator ontwerpen voor beton

Werkingsprincipe van betonnen vibrator:

In vloeibare toestand heeft het betonmengsel een hoge dichtheid, daarom kunnen zich bij slechte menging luchtholtes vormen, wat een zeer ongunstig effect heeft op de kwaliteit van de constructies in aanbouw. Om dergelijke problemen op bouwplaatsen te voorkomen, wordt een speciaal apparaat gebruikt - een betonnen vibrator. Dit apparaat is ontworpen om een homogene, hoogwaardige betonoplossing te produceren.

Voordat u met uw eigen handen een vibrator voor beton gaat maken, moet u het basisprincipe van de werking ervan begrijpen. De belangrijkste taak van het gereedschap is om de maximaal mogelijke hoeveelheid luchtbellen en overtollig vocht uit de betonoplossing te verwijderen en om extra krimp te produceren. Het gebruik van dit mechanisme kan de constructie en het betonwerk aanzienlijk versnellen. Dientengevolge, na blootstelling aan trillingen, zetten betonmengsels veel sneller in - dit komt door het feit dat de kwaliteit en volumetrische kenmerken van beton veranderen. De betonoplossing wordt vloeibaarder en wordt onder invloed van het eigen gewicht gelijkmatig over de gehele mal verdeeld, wat bijdraagt aan de volledigere vulling. Dit proces duurt veel langer zonder het gebruik van vibrators en de kwaliteit van het resulterende beton is slecht.

Tegenwoordig wordt een breed scala aan vibrators voor beton gepresenteerd in bouwwinkels. Je kunt dit elektromechanische gereedschap kopen door er een bepaald bedrag aan uit te geven, maar het is helemaal niet moeilijk om het met je eigen handen te maken zonder hoge kosten. Als draaimechanisme kunt u een gewone elektrische boor of klopboormachine gebruiken, die in elk huis te vinden is. De belangrijkste taak bij het maken van een vibrator voor een concrete oplossing met je eigen handen is om een apparaat te maken dat roterende bewegingen omzet in vibrerende bewegingen.

Op een elektrische boor gebaseerde betonvibrator

Als mondstuk wordt een stalen buis gebruikt met een straal van twintig millimeter en een lengte van ongeveer vijftig centimeter. Beton is een corrosief medium, daarom moet de buis van roestvrij staal zijn. De interne structuur van het mechanisme wordt vervangen door een betrouwbare stalen staaf met een diameter van vijftien millimeter, die bij turners kan worden besteld. Het is nodig om vanuit de boor draaiende bewegingen te maken. Een rechthoekig stuk staal dat aan het uiteinde van de staaf is gelast, zal een effectieve trillingsbeweging produceren, waardoor trillingen worden gegenereerd. Om een soepele rotatie van het afgewerkte middenstuk van de vibrator te garanderen, is het noodzakelijk om twee lagers in de buis te installeren. Aan het ene uiteinde van de binnenste stang moet een doorgaand gat worden geboord om de actuator vast te zetten. De levensduur van dit mechanisme hangt af van de beveiliging ervan.

Houd er rekening mee dat het noodzakelijk is om de lagers te beschermen tegen vuil met een afdichting, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Aan de ene kant moet de buisschacht worden afgesneden met een ontgrendeling van één centimeter. Geef bij het kiezen van lagers de voorkeur aan modellen van buitenlandse fabrikanten. Vervolgens moet u een sterke bus kiezen, in de toekomst zal deze worden geïnstalleerd voor afdichting op een van de uiteinden van de vibrator. Dit zal het rotatiepad van het mechanisme volledig sluiten. De basis van de translatie-rotatiebeweging zal een interne as met een excentriek zijn. De offsets van het zwaartepunt op de binnenste staaf zullen de buitenste buis doen trillen zodat dit apparaat zal werken. Een bus, die aan de ene kant van de buitenmantel van de aandrijving is aangebracht en aan de andere kant tegen het lager aanligt, houdt de punt van de stang vast. Om aan de slag te gaan, moet je hem op de boormachine aansluiten en is de vibrator klaar.

Op punch gebaseerde vibrator

Om een vibrator voor beton van dit ontwerp te maken, hebt u een perforator nodig met een elektrisch motorvermogen van minimaal 1,5 kW, die in de schokmodus zal worden gebruikt. In de rol van een mondstuk kunt u een lans gebruiken, die op de bekisting moet worden ondersteund. Voor een optimale verbinding tussen de lans en de bekisting is het noodzakelijk om een stalen ring te gebruiken. Zo'n zelfgemaakte vibrator geeft vertrouwen dat de betonoplossing gelijkmatiger over de bekisting wordt gegoten. Voor diepe verwerking wordt in de professionele omgeving een methode gebruikt die "bajonet" wordt genoemd. Deze methode bestaat uit het feit dat een ander mondstuk aan het uiteinde van het mondstuk wordt gelast.

Het geheim van deze methode is dat de lengte van de bajonet gelijk moet zijn aan de diepte van de te bewerken mal.

Door dit mondstuk op de bodem van de mal te laten rusten en het periodiek van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, kunt u gemakkelijk een groot gebied bewerken.

Aanbevolen: