Hoe Broeikasfolie Te Lijmen?

Inhoudsopgave:

Hoe Broeikasfolie Te Lijmen?
Hoe Broeikasfolie Te Lijmen?

Video: Hoe Broeikasfolie Te Lijmen?

Video: Hoe Broeikasfolie Te Lijmen?
Video: Hoe het er weer aan te lijmen. 2024, Maart
Anonim

De noodzaak om foliepanelen voor kassen te lijmen komt vrij vaak voor: in het geval van pauzes na langdurige opslag of onjuiste installatie, bij het afdekken van een brede kas, wanneer de standaardmaten niet voldoende zijn. Alle lijmmogelijkheden zijn eenvoudig en beschikbaar voor huishoudelijk gebruik.

Hoe broeikasfolie te lijmen?
Hoe broeikasfolie te lijmen?

Heetlijmmethoden

De meest gebruikelijke verbindingsmethode vereist een strijkijzer of soldeerbout en (optioneel, maar wenselijk) fluoroplastische tape. U kunt ook een ijzeren roller gebruiken die is verwarmd tot 250C. Plaats de te verlijmen panelen op elkaar en rijd langzaam door de fluoroplastische tape met een strijkijzer of een soldeerboutpunt. De breedte van de overlap moet 1-2 cm zijn. Als er geen fluoroplastische tape is, is gewoon papier of zelfs een strook krantenpapier voldoende, die dubbel moet worden gevouwen. Voordat u begint met lijmen, kunt u het beste oefenen om de optimale houdtijd te vinden. Voer het lijmproces samen uit: de assistent moet de film uitrekken terwijl hij deze gladstrijkt. Nadat de taak is voltooid, haast u zich niet om de stroken papier af te scheuren, anders kunt u de film beschadigen.

De tweede methode is het gebruik van brede stroken metaal (5-10 cm) en een steekvlam. Klem de twee te lijmen platen tussen de metalen strips en een plat oppervlak zodat een overlap van 1-1,5 cm wordt verkregen. Verwarm deze plaats vervolgens met een brander, zorg ervoor dat het metaal niet oververhit raakt en smelt de film eronder.

Koude verbindingsmethoden

De polyethyleenfilm kan worden verbonden met behulp van verschillende lijmen: "Moment", BF-2, BF-4. Voor het verlijmen de oppervlakken van de panelen (lijmpunten) behandelen met chroomanhydride (25% oplossing). Wil je een polyamide folie aansluiten, dan heb je PK5 lijm nodig. In dit geval moet de naad na het lijmen worden gestreken met een strijkijzer dat is verwarmd tot 50-60C. Als er helemaal geen lijm is en het nodig is om de film aan te sluiten, kunt u "folk" -middelen gebruiken: geconcentreerd azijnzuur (80%) of xyleen. In ieder geval moet de kruising eerst worden opgewarmd tot een temperatuur van 70-75C. Voorzichtigheid is geboden bij het werken met deze formuleringen.

Soms kun je in tuinwinkels een speciale secondelijm vinden die is ontworpen voor het lijmen van plasticfolie. Deze chemische stof is geurloos, kan voor onbepaalde tijd worden bewaard, terwijl de verbinding soepel en sterk is. Een fles met een inhoud van 50 ml is voldoende om een naad van 1 cm breed en 15-20 m lang te verbinden. Houd er rekening mee dat niet alle lijmen geschikt zijn voor het verbinden van een film; elk type smeltlijm zal bijvoorbeeld niet werken. Aan de andere kant worden goede resultaten getoond door verbindingen die worden gebruikt in advertenties voor het inbinden van bannerstrips: bijvoorbeeld "Fix-Ol" (Sadolin), dat geschikt is voor het verlijmen van zelfs dikke PVC-films.

Aanbevolen: