Waarom Worden Ficusbladeren Geel En Vallen Ze?

Inhoudsopgave:

Waarom Worden Ficusbladeren Geel En Vallen Ze?
Waarom Worden Ficusbladeren Geel En Vallen Ze?
Anonim

Bloemisten die ficusen kweken, hebben soms te maken met een probleem als vergeling en vallende bladeren van hun huisdieren. Voordat u doorgaat met de reanimatie van de plant, moet u de reden voor dit fenomeen achterhalen.

Waarom worden ficusbladeren geel en vallen ze?
Waarom worden ficusbladeren geel en vallen ze?

Natuurlijke oorzaken

Ficusbladeren kunnen in de herfst en winter afvallen - dit is een natuurlijk proces, het aantal gevallen bladeren is meestal 10-20% van de totale groene massa. Bij een gezonde plant vallen alleen de onderste bladeren af.

Bekende omstandigheden wijzigen

Ficus begint zijn bladeren af te werpen als gevolg van plotselinge temperatuurveranderingen, afname van licht, overdracht van een warme kamer naar een koelere.

Omdat ficusen niet van veranderingen houden, is het raadzaam om er meteen een specifieke plaats voor te kiezen en de plant in de toekomst niet te storen.

Luchttemperatuur en verlichting

Om ficusziekten te voorkomen, mogen ze niet op marmeren en betegelde vloeren en koude vensterbanken worden geplaatst, omdat de wortels van deze planten pijnlijk reageren op kou. Zorg er in de winter voor dat uw huisdier niet in contact komt met het vensterglas.

De beste temperatuur voor Benjamin's ficus is 18-25 ° C, voor bonte individuen zijn warmere omstandigheden vereist. Als de temperatuur te hoog is, begint de plant te lijden, de bladeren beginnen te vervagen.

Omdat de ficus van licht houdt, mag hij niet op een schaduwrijke plek staan, maar ook niet in direct zonlicht. Een ruime, lichte kamer zonder tocht is het beste voor je groene vriend.

Onjuist water geven

Ficusbladeren kunnen geel worden en eraf vallen door onjuist water geven. Bij overmatig vocht beginnen de wortels van de plant te rotten, wat eerst leidt tot de ziekte en vervolgens tot de dood.

Als uw plant last heeft van wateroverlast, laat de grond dan anderhalve tot twee weken drogen. Gedurende deze tijd moet de toestand van de ficus worden genormaliseerd. Als hij zich niet beter voelt, moet je de bloem in een andere grond transplanteren, daarvoor de rotte wortels verwijderen en het wortelsysteem in een container met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat plaatsen.

Plagen en ziekten

Ficusbladeren kunnen eraf vallen door schimmelziekten, maar ook door ongedierte - mijten, trips, schildluizen, bladluizen en wolluizen. Onderzoek je groene vriend zorgvuldig, als je een spinnenweb op hem vindt, schade en insecten zelf, behandel de plant dan dringend met speciale preparaten.

Gebrek aan ijzer

Jonge bladeren beginnen vaak geel te worden door een gebrek aan ijzer in de grond. In dergelijke gevallen moeten de planten worden gevoed met ferroviet of ijzerchelaat.

Ficus moet tijdens de groeiperiode worden gevoerd, dat wil zeggen van maart tot september. De dag voor de procedure moet de plant worden bewaterd, zodat de meststof het wortelstelsel niet verbrandt.

Aanbevolen: