Welke Soorten Parket Zijn Er?

Welke Soorten Parket Zijn Er?
Welke Soorten Parket Zijn Er?

Video: Welke Soorten Parket Zijn Er?

Video: Welke Soorten Parket Zijn Er?
Video: Welke soorten vloeren zijn er? 2024, Maart
Anonim

Parket is een van de elementen van het architecturale en artistieke ontwerp van het appartement. Als u besluit om thuis parket te plaatsen, moet u weten wat voor soort parket er is, zodat u er langer mee kunt doen.

kakoi parket sychestvyet
kakoi parket sychestvyet

Er is een radiaal aanzicht van het parket, waarbij de snede door de as van de stam gaat, en het tangentiële aanzicht loopt evenwijdig aan de as.

Radiaal parket is beter in sterkte en hardheid. Het slijt niet langer. Dit type parket is praktisch niet onderhevig aan zwelling, krimp en kromtrekken. Dergelijk parket wordt geproduceerd in de vorm van planken, parketplanken, parketklinknagels en mozaïekset.

Blokparket is planken, waarvan de lengte van 150 tot 450 mm is, de breedte van 30-60 mm. Elke staaf heeft een groef aan de zijkant en voorkant.

Ingelegd of mozaïek parket. Dit zijn kleine schildjes in de vorm van een vierkant. De stroken zijn aan de voorzijde beplakt met kraftpapier om ze te beschermen tegen beschadigingen, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd wanneer ze bevochtigd zijn.

Artistieke of paleis set. Het is gemaakt van waardevolle houtsoorten - essen, eiken, beuken en walnoten.

Parketplanken - tweelaagse, vierkante planken, maat 400 bij 400.

Parket planken. Evenals parketplanken - tweelaags. De onderste laag is gemaakt van geschaafde planken en de bovenste laag is gemaakt van parketplanken. De afmetingen van de parketplank zijn 1200-1800 mm en de breedte reikt tot 160 mm.

Aanbevolen: