Behang Voor Aan Het Plafond

Behang Voor Aan Het Plafond
Behang Voor Aan Het Plafond

Video: Behang Voor Aan Het Plafond

Video: Behang Voor Aan Het Plafond
Video: Behangtoestel voor plafond 2024, Maart
Anonim

De laatste tijd ontstaan er steeds meer ideeën voor interieurdecoratie. Plafondbehang verscheen relatief recent op de bouwmarkt, maar wist behoorlijk aan populariteit te winnen.

Behang voor aan het plafond
Behang voor aan het plafond

Hoe behang voor het plafond te kiezen?

Voordat u begint met het afwerken van het plafond, moet u eerst het materiaal kiezen. Je kunt het in de winkel kiezen, de gepresenteerde monsters bekijken en thuis met behulp van catalogi. Als u de foto in een rustige thuisomgeving bekijkt, kunt u precies de optie kiezen die het beste bij uw idee past.

Plafondbehang is verkrijgbaar in een groot aantal opties, waarbij er voor elke smaak een verscheidenheid aan kleuren en patronen is.

Sommige experts zijn van mening dat het het beste is om wit materiaal te kiezen voor het decoreren van het plafondoppervlak - "om te schilderen". Dit maakt het gemakkelijker om de optimale kleurencombinatie te vinden. Het interieur moet er harmonieus uitzien - hiervoor moet de kleur van het plafond een of twee tinten lichter worden gemaakt dan de muren.

Wat is het behang om het plafond te plakken?

Plafondbehang kan worden onderverdeeld in twee soorten: op papier en non-woven. Houd er bij het kiezen van materialen op basis van papier rekening mee dat u tijdens de voorbereiding het oppervlak zorgvuldig moet egaliseren, kuilen moet verwijderen en scheuren moet dichten. Anders kan met lijm bevochtigd papier tijdens het plakken scheuren.

Papierbehang voor het plafond is niet duur, maar om ze aan het oppervlak te plakken, moet je hard werken. Werken met hen vereist veel zorg en de meest nauwkeurige naleving van technologie. Een dergelijke taak kan alleen worden uitgevoerd door bekwame specialisten.

Vliesplafondbehang is veel gemakkelijker aan het oppervlak te plakken. Door de dichtheid van de ondergrond maskeren ze perfect alle oneffenheden en voegen. De juiste patroonkeuze zal helpen om van het oppervlak een enkel canvas te maken - dit verhoogt de esthetiek van het externe effect. Als het nodig is om het interieur bij te werken, kan het plafondbehang eenvoudig opnieuw worden geverfd.

Bij grote onregelmatigheden in de plafondruimte is het beter om een materiaal te kiezen met een uitgesproken patroon en reliëf. Ze zullen helpen om de onvolkomenheden van het probleemoppervlak visueel glad te strijken. Duurzaam en flexibel vliesbehang heeft een zwak versterkend effect. Het is een van de beste opties voor nieuwbouw waar oppervlaktekrimp veel voorkomt. Wanneer er scheuren optreden, begint het papiermateriaal te scheuren, terwijl het niet-geweven materiaal de defecten maskeert.

Aanbevolen: