Putty Voor Buitengebruik: Een Overzicht Van De Samenstellingen En Hun Eigenschappen

Inhoudsopgave:

Putty Voor Buitengebruik: Een Overzicht Van De Samenstellingen En Hun Eigenschappen
Putty Voor Buitengebruik: Een Overzicht Van De Samenstellingen En Hun Eigenschappen

Video: Putty Voor Buitengebruik: Een Overzicht Van De Samenstellingen En Hun Eigenschappen

Video: Putty Voor Buitengebruik: Een Overzicht Van De Samenstellingen En Hun Eigenschappen
Video: Grondwoorden, samenstellingen en afleidingen 2024, Maart
Anonim

Wanneer u begint met het renoveren van de gevel van het huis, moet u speciale aandacht besteden aan het wegwerken van de oneffenheden van de muur. Voor een dergelijke afwerking heeft u een hoogwaardige stopverf nodig, speciaal ontworpen voor buitenwerk. Dergelijke samenstellingen kunnen worden gebruikt om zowel hout als andere bouwoppervlakken te coaten.

Putty voor buitengebruik: een overzicht van de samenstellingen en hun eigenschappen
Putty voor buitengebruik: een overzicht van de samenstellingen en hun eigenschappen

Putty voor buitengebruik: algemene informatie

Outdoor putty is een afwerkingsmateriaal dat geschikt is voor het verwijderen van oneffen terrein. Het wordt toegepast voor voorlopige nivellering; andere afwerkingsmaterialen worden over de stopverf aangebracht. Een onderscheidend kenmerk van stopverfverbindingen is een speciale weerstand tegen extreme temperaturen en mechanische vervorming, goede hechting op een breed scala aan oppervlakken. De introductie van speciale bacteriedodende additieven in de formuleringen maakt het mogelijk om het schadelijke effect van biologische factoren op de stopverf te voorkomen.

Ruwe (start)plamuur wordt gebruikt om bijzonder grote oppervlaktefouten af te dichten. De vulstof voor deze plamuur bevat grove fracties van de werkstof. Zelfs in een dikke laag aangebracht, ondergaat dergelijk materiaal geen barsten en droogt het zeer snel. Verschilt in hoge hechting op verschillende soorten oppervlakken.

De afwerk(afwerk)plamuur is bedoeld voor het grondig egaliseren van kleine oneffenheden. De hechting aan het oppervlak is niet het meest effectief, daarom wordt de afwerkplamuur geselecteerd onder een eerder aangebrachte ruwe laag. Na volledige droging wordt de laag afwerkplamuur meestal geschuurd.

Cementverbindingen

De stopverf, op basis van een cementbindmiddel, wordt als droge mengsels op de markt gebracht. Onmiddellijk voor gebruik worden ze verdund in water, geroerd tot de vereiste consistentie en vervolgens op de buitenoppervlakken aangebracht. Het belangrijkste doel van een dergelijke stopverf is om onregelmatigheden van aanzienlijke omvang te elimineren.

De vulstof in deze mengsels is marmerstof of grondig gereinigd zand. Additieven geven plasticiteit aan de samenstelling: ongebluste kalkgemalen kalk en verschillende weekmakers. Bij gebrek daaraan in het mengsel kunnen na het afwerken scheuren in de materiaallaag ontstaan. Het wordt aanbevolen om de cementplamuur uit de buurt van vocht op te slaan.

Polymeer composities

Deze stopverf heeft de vorm van zowel droge mengsels als kant-en-klare oplossingen. Rekening houdend met het type bindmiddel worden acryl-, latex-, acrylaat- en alkydpolymeerplamuren onderscheiden. De eerste twee zijn het populairst. Samenstellingen van dit type worden met succes gebruikt voor het afwerken van hout, beton, cement en andere oppervlakken. Polymere samenstellingen met verhoogde thermische en vochtbestendigheid worden veel gebruikt voor buitenwerk. Hun doel is een fijne afwerking.

Acrylplamuur is gemakkelijk aan te brengen op de muur en schilfert niet af, zelfs niet na langdurig gebruik in ongunstige omstandigheden. Acryl is bestand tegen vocht, elasticiteit en hoge sterkte. Het nadeel van acrylplamuur is dat het met zijn hulp niet mogelijk is om grote defecten in één keer te elimineren. Het schuren van het gedroogde oppervlak met behulp van een acrylplamuur wordt uitgevoerd in een gasmasker. Op acryl gebaseerde composities worden zowel gebruikt voor het egaliseren van de buitenoppervlakken van muren als voor het decoreren ervan.

Latex stopverf komt in de vorm van een pasta in het distributienetwerk. Zeer geschikt voor gebruik buitenshuis omdat het unieke waterdichte eigenschappen heeft. Duurzaam, gemakkelijk aan te brengen op muuroppervlakken.

Silicaat stopverf

Mineraal type gevelplamuur. De basis van dit type afwerkingsmateriaal is vloeibaar glas. De samenstelling heeft een hoge dampdoorlatendheid, beschermt oppervlakken perfect tegen vocht en stof. Meestal wordt silicaatplamuur gebruikt om cellenbetonwanden te versieren. De nadelen zijn onder meer de neiging tot scheuren. De hoge dichtheid van de samenstelling en het aanzienlijke soortelijk gewicht van het mengsel kan leiden tot de vorming van een inhomogene laag materiaal, daarom kunnen bij onzorgvuldige toepassing stukjes stopverf na het drogen van de muur vallen.

Siliconen stopverf

Vrij duur materiaal met uitstekende weerstand tegen invloeden van buitenaf. De meest waardevolle kwaliteit van een dergelijke stopverf is het vermogen om zichzelf te reinigen van stof en andere verontreinigingen. Het verschilt van de meeste andere soorten plamuur in de overvloed aan kleurschakeringen.

Gips stopverf

Universele samenstelling. Geschikt voor alle soorten oppervlakken in een breed scala aan omstandigheden. De eigenschappen van mengsels worden bepaald door de aanwezigheid en hoeveelheid polymeeradditieven. Door het latexadditief is de gipspleister bestand tegen vocht. De introductie van polystyreen in het mengsel zorgt voor de weerstand van de stopverf tegen lage temperaturen. Een waardevolle eigenschap van dit type materiaal is dat zo'n plamuur praktisch niet krimpt, en dus ook niet barst na droging. Gezien de relatief lage kosten wordt gipspleister de meest aantrekkelijke optie onder andere mengsels die bedoeld zijn voor gevelreparatie.

Aanbevelingen voor het kiezen van een stopverf voor gebruik buitenshuis

Bij het kiezen van een stopverf voor gebruik buitenshuis, moet er rekening mee worden gehouden dat de sterkte en andere prestatiekenmerken afhankelijk zijn van de receptkenmerken. Ongeacht het specifieke type stopverf, het bevat minerale vulstoffen, gips of cement, weekmakers, modificerende additieven. De plastische eigenschappen van de voorbereide oplossing, de sterkte van de hechting aan het constructieoppervlak en de weerstand tegen de destructieve effecten van de omgeving zijn rechtstreeks afhankelijk van het type en de hoeveelheid van de laatste. De gevelplamuur kan stoffen bevatten met uitgesproken hechtende eigenschappen: zeep, drogende olie, vernissen, krijt.

De afwerkplamuur, die wordt gebruikt in de laatste fase van gevelafwerkingswerkzaamheden, kan vorstbestendig en waterbestendig zijn. Het waterafstotende effect beschermt de muren tegen het verschijnen van condens erop, wat meestal optreedt wanneer regen of dampen het oppervlak raken. Voordelen van waterdichte plamuur: snelle en gemakkelijke verwerking, betrouwbare bescherming van betonoppervlakken, mogelijkheid tot zeer gelijkmatig aanbrengen van lagen, goede compatibiliteit met alle soorten pleisterwerk. Vorstbestendige stopverf is niet bang voor lage temperaturen, het heeft zich goed bewezen in de noordelijke regio's. Er is precies het tegenovergestelde van een dergelijk materiaal, dat bestand is tegen hoge temperaturen.

Aanbevolen: