Soorten Plinten En Hoe Deze Te Installeren

Soorten Plinten En Hoe Deze Te Installeren
Soorten Plinten En Hoe Deze Te Installeren

Video: Soorten Plinten En Hoe Deze Te Installeren

Video: Soorten Plinten En Hoe Deze Te Installeren
Video: Plinten plaatsen | Plintenfabriek doe-het-zelf 2024, Maart
Anonim

Het leggen van de plint is een van de meest recente en testamentaire stappen in renovatie. De plint is meer een accessoire dat de ruimte een verzorgde uitstraling geeft.

Soorten plinten en hoe deze te installeren
Soorten plinten en hoe deze te installeren

Wat is een plint? Dit is een gewone strip die de opening tussen de muur en de vloer bedekt, het bedekt de lelijke voegen. Alle vloerbedekkingen zijn versierd met een plint; zonder deze kan de reparatie als onvoltooid worden beschouwd.

Op dit moment zijn er verschillende soorten plinten. Het kan van hout, plastic, MDF zijn. Zoals u begrijpt, heeft elk type plint zijn eigen kenmerken en voordat u een keuze maakt, moet u daar rekening mee houden.

Houten plint

Meestal worden houten plinten gebruikt voor laminaat- en parketvloeren. Deze plinten zijn milieuvriendelijk omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Maar hierdoor is de prijs voor zo'n plint passend. Er zijn verschillende manieren om een houten plint te bevestigen. Dit kunnen eenvoudige of vloeibare spijkers zijn, of het kunnen gewone houtschroeven zijn.

Kunststof plint

Kunststof plinten worden op een iets andere manier geplaatst. Voor hun bevestiging worden montagerails gebruikt. Ze bevinden zich op de plint zelf, aan de achterkant. De muren moeten perfect glad zijn.

MDF plint

Net als bij kunststof plinten moet het wandoppervlak perfect vlak en glad zijn. Dit type plint wordt bevestigd aan speciale haken. De plint zelf wordt erop gezet. Hoekverbindingen worden afgesloten met speciale hoeken.

Aanbevolen: