Hoe Installeer Ik Een Anker?

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Anker?
Hoe Installeer Ik Een Anker?

Video: Hoe Installeer Ik Een Anker?

Video: Hoe Installeer Ik Een Anker?
Video: Installeer en gebruik een gipsplaatanker 2024, Maart
Anonim

Anker (deuvel) is een betrouwbaar "anker" dat helpt tijdens reparaties of constructies. Dit type bevestigingsmiddel wordt zowel gebruikt in dichte materialen (beton of massieve stenen) als in zachte materialen, zoals gipsplaat. Een vals plafond omzomen, een plank installeren, een foto of een kledingkast ophangen - een anker is voor dit alles een must. Meestal worden mechanische ankers gebruikt, die worden vastgehouden door wrijvingskracht of door een stop.

Hoe installeer ik een anker?
Hoe installeer ik een anker?

Noodzakelijk

  • - klopboormachine met een set boren;
  • - een boor met een set boren;
  • - een hamer;
  • - steeksleutel.

instructies:

Stap 1

Installeer het expansieanker. Dit type komt het meest voor in de bouw. Het wordt geproduceerd in lengtes van 20-120 mm en een diameter van 4-20 mm. Het wordt het best gebruikt op massieve baksteen en beton. Sommige ankermodellen zijn echter ontworpen voor gebruik in holle materialen. Monteer hem in een voorgeboord gat van de gewenste diepte en diameter. Het moet worden ontdaan van resterend basismateriaal - dit moet worden gedaan voor elk type anker.

Stap 2

Installeer een universeel anker. De traditionele basis is van plastic of nylon. Ze hebben een veerkrachtig elastisch middengedeelte. Dit wordt bereikt met lange langsspleten in het midden, maar de kop en staart moeten intact zijn. Boor een gat in het basismateriaal, plaats het anker en draai de schroef erin. Wanneer het begint in te schroeven, zullen ze elkaar beginnen aan te trekken, terwijl het centrale deel naar de zijkanten zal divergeren. Door wrijving wordt het anker stevig aangedrukt tegen zowel zacht materiaal als beton. Achter een gipsplaat of een scheidingswand van een holle baksteen wordt het centrale deel, samengetrokken, een goed "anker".

Stap 3

Installeer het inslaganker. Het kan zowel metallisch als polymeer zijn. Hun werkingsprincipe is hetzelfde als dat van het expansieanker. Nylon heeft een speciale schroef met een "haaientand" schroefdraad, wat het een voordeel geeft bij de installatie. Metalen inslagankers verschillen ook in de installatiemethode. Het inslaganker wordt in het materiaal geïnstalleerd met een speciale spits die de huls duwt en daardoor erin wordt vastgezet. Ze worden veel gebruikt voor betonnen oppervlakken. Bereid het gat voor, hamer het metalen anker in met een hamer en zet vast met een moer.

Stap 4

Installeer het veeranker. Dit type gaat open onder de kracht van een veer. Er zijn twee soorten van dergelijke ankers: voor holle materialen, waarbij de bevestiging plaatsvindt via een speciaal mechanisme; voor vaste materialen zoals beton, en de retentie is door zelfexpansie. Beide typen worden veel gebruikt voor het bevestigen van plafondelementen.

Aanbevolen: