Hoe Het Laminaat Het Beste Te Leggen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laminaat Het Beste Te Leggen?
Hoe Het Laminaat Het Beste Te Leggen?

Video: Hoe Het Laminaat Het Beste Te Leggen?

Video: Hoe Het Laminaat Het Beste Te Leggen?
Video: Hoe leg je laminaat? | Zo doe je dat | Praxis 2024, Maart
Anonim

Tegenwoordig is laminaatvloeren erg populair geworden. Het heeft zijn voordelen ten opzichte van andere vloerbedekkingen. Dit is zowel de prijscomponent als het installatiegemak. De vloer, die is bedekt met een laminaat, ziet er erg harmonieus en mooi uit. Er is nu een enorme keuze in winkels, dus het is gemakkelijk om een laminaat te kiezen dat bij het interieur van uw appartement past.

Hoe het laminaat het beste te leggen?
Hoe het laminaat het beste te leggen?

Noodzakelijk

  • - meetlint of liniaal;
  • - potlood;
  • - ijzerzaag;
  • - een hamer;
  • - afstandswiggen;
  • - dampremmende folie;
  • - steunfilm;
  • - laminaat.

instructies:

Stap 1

Voordat u begint met het leggen van uw laminaatvloer, bereidt u de basis zorgvuldig voor, dat wil zeggen, egaliseer de vloer.

Stap 2

Als je een houten vloer hebt, ga dan met een schuurmachine door de probleemgebieden. Controleer ook de hardheid. Als de planken zelfs door het gewicht van een persoon beginnen door te zakken, moeten ze worden versterkt of vervangen.

Stap 3

Is uw vloer van beton en worden er afwijkingen geconstateerd, breng dan een zelfnivellerende dekvloer aan.

Stap 4

De laminaatvloertechnologie is eenvoudig. Je kunt aan elke kant van de kamer beginnen. Maar om de voegen tussen de planken minder opvallend te maken, is het beter om de coating loodrecht op de raamopening te leggen.

Stap 5

Trek eerst de ondervloer over de hele muur. Leg het niet meteen rond de hele omtrek, want in de toekomst zal het je erg storen.

Stap 6

Neem vervolgens de laminaatplanken en leg een strook langs de muur ervan, terwijl u ze met de voorkant met elkaar verbindt.

Stap 7

Druk het uiteinde van de eerste laminaatplank in de muur, waar u de tweede op past.

Stap 8

Om de planken behoorlijk strak tegen elkaar te krijgen, sla je ze met een hamer. Neem hiervoor een houten plank en bevestig deze van voren tot aan het einde van de plank. Alleen niet tot aan de nok, maar er bovenop, anders kun je de plank breken. Licht met een hamer op de balk kloppen, stel ze op elkaar af. Leg en plaats je laminaat dus over de hele wand. Aan het einde zaag je het bord af op de gewenste maat.

Stap 9

Dus we zijn klaar met het opmaken van de eerste pagina. Druk het nu tegen de muur, terwijl u van alle kanten speciale wiggen vooraf insteekt. Ze moeten ongeveer een centimeter lang zijn. U kunt hiervoor een afgesneden stuk laminaat gebruiken.

Stap 10

Vouw de tweede strook op dezelfde manier, knip vooraf alleen de helft van de laminaatplank af en begin hiervan te vouwen.

Stap 11

Begin de volgende strip opnieuw vanaf het hele bord. Je snapt dus dat de laminaatvloer in de vorm van een dambord op de vloer ligt. Het ziet er origineler en mooier uit. Een dergelijke plaatsing verhoogt ook aanzienlijk de weerstand van het laminaat tegen verschillende aandrijfkrachten.

Stap 12

Neem vervolgens de tweede gevouwen strook en steek deze geheel met een kam in de groef van de strook, die stevig tegen de muur wordt gedrukt. Doe dit in een hoek van 20 graden.

Stap 13

Verzamel en verbind op deze manier alle stroken van de laminaatvloer, terwijl u ze rond de hele omtrek afstelt.

Aanbevolen: