Hoe Gipsplaat Aan Een Muur Te Bevestigen?

Inhoudsopgave:

Hoe Gipsplaat Aan Een Muur Te Bevestigen?
Hoe Gipsplaat Aan Een Muur Te Bevestigen?

Video: Hoe Gipsplaat Aan Een Muur Te Bevestigen?

Video: Hoe Gipsplaat Aan Een Muur Te Bevestigen?
Video: Gipsplaten bevestigen op een tussenmuur | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

Er zijn verschillende manieren om gipsplaat aan de muur te bevestigen. Meestal wordt een metalen profielframe gebruikt voor het bevestigen van gipsplaat, waaraan gipsplaten worden bevestigd met zelftappende schroeven.

Hoe gipsplaat aan een muur te bevestigen?
Hoe gipsplaat aan een muur te bevestigen?

instructies:

Stap 1

De traditionele methode om gipsplaat aan de muur te bevestigen, impliceert de aanwezigheid van een ruimte tussen de gipsplaat en de muur van minimaal 3-5 cm. Deze ruimte kan worden gevuld met isolatie om de warmte in de kamer vast te houden. Om de gipsplaat op deze manier aan de muur te bevestigen, moet u een speciaal metalen profiel en profielgeleiders voor gipsplaat gebruiken. Allereerst moet de profielgeleider aan de vloer worden bevestigd. Vervolgens, per niveau of loodlijn, dezelfde geleider op het plafond en op de muren plaatsen en versterken, zodat een rechthoek wordt gevormd die wordt gesloten door het profiel.

Stap 2

De volgende stap is het afzagen van het profiel, dat verticaal wordt geïnstalleerd op een afstand van 60 cm vanaf de muur, en verder van het midden naar het midden van de profielen. Nadat het profiel van de vereiste lengte is voorbereid, moet het in de geleiders op de vloer en het plafond worden gestoken.

Stap 3

In dit stadium ontvangt u een niet-gefixeerd metalen frame voor de toekomstige gipsplaat. Nu moet u het profiel aan de muur bevestigen met behulp van speciale geperforeerde metalen strips, waarvan de basis aan de muur is bevestigd, en de randen aan het profiel. Bij het bevestigen van het profiel aan de muur is het belangrijk om te controleren hoe waterpas het profiel is. Dit gebeurt aan de hand van een niveau.

Stap 4

Na het plaatsen van de verticale rails, de doorsnedeverbinder erin steken om vervolgens de horizontale profielstrips erin te plaatsen bij de voegen van de gipskartonplaten.

Stap 5

Nadat het profielframe is gemonteerd, kunt u isolatie leggen en gipsplaat aan het profiel bevestigen, deze met speciale schroeven bevestigen.

Aanbevolen: