Waarom Je De Kamer Moet Ventileren

Waarom Je De Kamer Moet Ventileren
Waarom Je De Kamer Moet Ventileren

Video: Waarom Je De Kamer Moet Ventileren

Video: Waarom Je De Kamer Moet Ventileren
Video: Waarom ventileren? - Het geheim van gezond wonen – (deel 1/2) 2024, Maart
Anonim

Frisse lucht is de sleutel tot gezondheid en een goed humeur. De aanwezigheid van frisse lucht in de ruimte kan worden gewaarborgd door een goede ventilatie.

Raam
Raam

Bij het ventileren laten we niet alleen frisse lucht de ruimte in, maar regelen we ook de luchtvochtigheid en voorkomen zo de verspreiding van schimmel en meeldauw. Tijdens het menselijk leven komt een merkbare hoeveelheid vocht vrij. We koken, we wassen, we gebruiken de badkamer. In dit geval hoopt zich vocht op. Indien niet geventileerd, verdampt het nergens en blijft het in de ruimte.

Met de introductie van moderne technologieën in de bouw is dit probleem relevanter geworden. Oude houten ramen, samen met lawaai en stof, laten frisse lucht door de kieren erin. Maar kunststof ramen zijn betrouwbare bewakers, geen enkel deeltje zal de kamer binnendringen of verlaten. U hoeft dus niet lui te zijn en uw appartement, huis of kantoor regelmatig te ventileren.

Vergeet kamerplanten niet. Ze verrijken het pand niet alleen met zuurstof, maar ook met vocht. Daarom is het raadzaam om uw kas niet te overdrijven.

Dammen, waar iedereen zo bang voor is, zijn in dit geval goede helpers. Ze helpen de lucht in het appartement in letterlijk 5-10 minuten te vernieuwen als u de ramen aan weerszijden van de kamer opent. Het is beter om de deur naar de keuken gesloten te houden en vaker daar het raam of raam te openen. De stoom is hier altijd hoger en de luchtvochtigheid is hoger.

U moet zich echter niet te veel laten meeslepen door luchten. Door het raam nauwelijks te openen en het 's nachts te laten staan in het koude seizoen, zorgen we alleen voor het verlies van warmte in de kamer. De lucht circuleert immers praktisch niet. Het zou juister zijn om de lucht in het appartement te vernieuwen door kortdurende ventilatie.

Aanbevolen: