Hoe Seringen Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Seringen Te Kweken?
Hoe Seringen Te Kweken?

Video: Hoe Seringen Te Kweken?

Video: Hoe Seringen Te Kweken?
Video: Thuis rozemarijn kweken uit twijgen (deel 2) 2024, Maart
Anonim

Lila is een van de meest geliefde planten die bijna overal te vinden is: in parken, tuinen, pleinen en hofjes. De geurige en aromatische bloeiwijzen worden gebruikt om boeketten en tincturen te maken. Lila behoudt lang zijn uiterlijk en groeit goed zonder de juiste zorg. Dus hoe kun je het op je site laten groeien zodat het je verrukt met zijn weelderige bloei?

Hoe seringen te kweken?
Hoe seringen te kweken?

instructies:

Stap 1

Eerst moet je een plek kiezen om seringen te planten. Je moet weten dat hij nooit in de schaduw zal groeien, deze plant houdt van zonlicht. Je moet het niet naast coniferen planten en in de buurt van hoge en weelderige bomen, het is beter om een plaats te kiezen in de buurt van bloeiende vaste planten en lage struiken van siersoorten. Het wordt aanbevolen om lila struiken op een afstand van minimaal drie meter van elkaar te planten.

Stap 2

Eind augustus – begin september is de beste tijd om deze plant te planten. Als je hem in het voorjaar plant, zal hij nauwelijks wortel schieten en zal hij het eerste jaar niet groeien. Seringen moeten worden gekweekt op vochtige en vruchtbare grond met humusgehalte.

Stap 3

Bereid de landingsplaats van tevoren voor. Als de grond zwaar en kleiachtig is, giet dan stenen, zand en gebroken stenen op de bodem van de put af. Leg verrotte mest op deze afvoer, en vruchtbare grond erop.

Stap 4

Plant seringen bij bewolkt en koel weer, bij voorkeur 's avonds. Geef de plant met gesloten wortel een paar uur voor het planten royaal water en snoei de kroon spaarzaam. Maak een kuiltje ter grootte van een kluit en giet er een emmer water uit, laat de seringenwortels zakken en dek af met vruchtbare en losse grond. Rijd er een paal naast en bind de stam van de sering eraan vast met een touw.

Stap 5

Lila struiken zijn duurzaam, ze kunnen tientallen jaren op één plek groeien. Om bloei en goede groei te garanderen, moet u de grond op de juiste manier bewerken en vullen met minerale meststoffen. Lila heeft, net als andere planten, fosfor, stikstof, calcium, kalium, magnesium en andere micro- en macro-elementen nodig voor wortelvoeding.

Stap 6

Het is noodzakelijk om zowel het lila wortelsysteem als het bovengrondse deel goed en constant te verzorgen. Maak de stammen na het planten regelmatig los tot een diepte van ongeveer vijf centimeter. Deze procedure moet 3-4 keer per seizoen worden herhaald. Losmaken helpt om vocht in de grond te behouden, omdat na verloop van tijd de haarvaten waardoor water uit de onderste lagen van de aarde stroomt, worden verbroken. Na water geven en regen is losmaken noodzakelijk, het is noodzakelijk om de bodemkorst te vernietigen, waardoor het wortelstelsel moeilijk kan ademen.

Stap 7

Het tijdig wieden en verwijderen van onkruid wordt ook beschouwd als een van de belangrijkste elementen van de verzorging en teelt van seringen.

Aanbevolen: