Hoe Zorg Je Voor Seringen

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Seringen
Hoe Zorg Je Voor Seringen

Video: Hoe Zorg Je Voor Seringen

Video: Hoe Zorg Je Voor Seringen
Video: Sering snoeien: hoe snoei je seringen? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Lila is een ongewoon mooie en pretentieloze plant. Met de komst van de lente is het een lust voor het oog met pluimvormige en trosvormige bloeiwijzen, die een aangenaam aroma verspreiden. De groei en overvloedige bloei van seringen is afhankelijk van de juiste zorg.

Hoe zorg je voor seringen
Hoe zorg je voor seringen

Noodzakelijk

  • - limoen;
  • - een schraper of ruwe doek;
  • - snoeischaar;
  • - rotte mest;
  • - hark;
  • - een schep.

instructies:

Stap 1

Seringen vereisen weinig inspanning om te planten. Voor deze struik is neutrale grond geschikt. Als uw site zure grond heeft, moet u deze behandelen met dolomietmeel of gebluste kalk. Het is raadzaam om een gelijkmatige, zonnige plek te kiezen voor het planten van seringen, dan zal de struik overvloediger bloeien. Deze plant is vorstbestendig, dus het is helemaal niet nodig om hem voor de winter af te dekken. Vochtige en drassige bodems zijn categorisch gecontra-indiceerd voor het kweken van seringen.

Stap 2

Seringenverzorging bestaat uit grondbewerking en onkruidverwijdering. Elke herfst moet je de grond opgraven tot een diepte van 10-15 centimeter (in de buurt van de wortelhals niet meer dan 7 centimeter). Pas op dat u de wortels niet beschadigt, omdat ze zich bijna op het oppervlak van de grond bevinden. Laat de uitgegraven aarde liggen voor de winter, egaliseer niet. In het voorjaar de verdichte grond losmaken met een hark, dit draagt bij aan een betere ontwikkeling van seringen en het vasthouden van vocht. Denk eraan om onkruid tijdig te verwijderen.

Stap 3

In mei en begin juni moet de lila struik overvloedig worden bewaterd, omdat deze begint te bloeien en veel vocht nodig heeft (niet te vol). Vanaf half juli moet het water geven volledig worden gestopt om het verschijnen van knoppen niet te veroorzaken. In het najaar kun je het beste bemesten, rotte paarden- of koeienmest is hier perfect voor.

Stap 4

In het vroege voorjaar of de late herfst moet u de lila stammen reinigen met een schraper of een grove doek van korstmossen, dode schors en mos (het is raadzaam om deze manipulaties uit te voeren bij nat weer). Na grondige reiniging de struikstammen witwassen met een kalkoplossing. Heel vaak brengen muizen in de winter ernstige schade toe aan de lila wortelhals. Daarom is het noodzakelijk om de sneeuw voorzichtig in de buurt van de stammen van de plant te vertrappen, zodat je het de muizen moeilijk maakt om toegang te krijgen.

Stap 5

Snoeien van lila bestaat uit het verwijderen van vervaagde bloeiwijzen, het snoeien van vette scheuten en het voorkomen van groei rond de stam. Als de struik te overgroeid is en zijn vroegere vorm heeft verloren, moet je tijd hebben om oude en langwerpige takken af te knippen, evenals takken die in de kruin zijn gericht, voordat de knoppen opzwellen. Verdun de kroon met een snoeischaar in verdikte plekken en geef deze de gewenste vorm.

Aanbevolen: