Op Welke Afstand Plantuien Planten In Het Voorjaar

Op Welke Afstand Plantuien Planten In Het Voorjaar
Op Welke Afstand Plantuien Planten In Het Voorjaar

Video: Op Welke Afstand Plantuien Planten In Het Voorjaar

Video: Op Welke Afstand Plantuien Planten In Het Voorjaar
Video: UIEN PLANTEN in je MOESTUIN 2024, Maart
Anonim

Bij het planten van uien is het belangrijk om een bepaalde afstand tussen de bollen aan te houden. Dit zal veel gewasziekten voorkomen, en het verzorgen van zaailingen in de vorm van wieden, verwerking van ongedierte en andere dingen zal niet veel problemen opleveren.

Op welke afstand plantuien planten in het voorjaar
Op welke afstand plantuien planten in het voorjaar

In centraal Rusland kunnen de hele maand mei plantuien worden geplant, zodra de luchttemperatuur overdag minimaal 12 graden Celsius is en natuurlijk de dreiging van vorst voorbij is. Het planten van een gewas bij koeler weer kan niet anders dan de toekomstige oogst beïnvloeden - in plaats van een overvloed aan veren zullen de zaailingen pijlen schieten en zal de vorming van de groentekoppen zelf erg vertragen.

Uiteraard is een goede beplanting ook belangrijk om een uitstekende oogst te krijgen. Vóór de procedure is het noodzakelijk om zaadmateriaal te bereiden - om het te desinfecteren, verwijder uien van lage kwaliteit (rot en ziek). Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het plantpatroon van de gewassen. Voor een normale ontwikkeling heeft een boog een bepaald stuk grond nodig, en hoe groter het plantmateriaal, hoe meer oppervlakte het nodig heeft. Uien met een diameter van maximaal één centimeter mogen bijvoorbeeld niet meer dan 5 cm uit elkaar worden geplant, van één tot anderhalve centimeter - 8 cm, van anderhalve en meer - 10 cm. Wat betreft de afstand tussen rijen, het mag niet minder zijn dan 15 cm, omdat het anders onmogelijk is om de bedden kwalitatief te wieden, zaailingen van ongedierte te verwerken, enz.

De plantdiepte van plantuien is direct afhankelijk van de grootte van het plantgoed en is twee diameters van een bepaalde bol. Dat wil zeggen, als de bol een diameter van één centimeter heeft, moet deze worden geplant tot een diepte van twee centimeter. En om geen problemen te hebben met het ontkiemen van de cultuur, is het de moeite waard eraan te denken dat de maximale plantdiepte van uien niet meer dan vijf centimeter mag zijn.

Aanbevolen: