Wanneer Plantuien In De Volle Grond Planten?

Wanneer Plantuien In De Volle Grond Planten?
Wanneer Plantuien In De Volle Grond Planten?

Video: Wanneer Plantuien In De Volle Grond Planten?

Video: Wanneer Plantuien In De Volle Grond Planten?
Video: ZZG 2019 filmpje #3 : Zaaien in volle grond, onze handen lekker vuil 2024, Maart
Anonim

Het planten van plantuien in de volle grond in het voorjaar heeft zijn eigen kenmerken. Niet alleen de beschikbaarheid van een goede variëteit aan uien is belangrijk, maar ook het tijdstip en de plaats van planten. Dat is de reden waarom veel tuinders dit probleem zeer serieus nemen.

Plantuien volle grond
Plantuien volle grond

Het allereerste dat u moet doen voordat u plantuien in de volle grond plant, is het kiezen van een datum. Dit is helemaal niet moeilijk om te doen; het is voldoende om de luchttemperatuur als referentiepunt te nemen. gemiddeld zal het niet onder de 10 graden komen en de aarde zal opwarmen tot 12-14 graden, dan kun je veilig beginnen met planten. Planten in koude grond, omdat dit kan resulteren in een massale verschijning van pijlen.

Als u van plan bent de uien eerst onder de folie te planten, doe dit dan iets eerder, ongeveer twee tot drie weken zoals gewoonlijk.

ook niet aan te raden. Wanneer de lucht opwarmt tot 20 graden Celsius, laat de cultuur pijlen vrij met bitterheid en niet erg sappig. Bovendien stimuleert dit weer de groei van veren goed, maar niet van bollen.

Wat Kasamo betreft, is het aan te raden om eind april plantuien te planten. zaaien kan vanaf het midden van de maand. de eerste dagen van mei komen eraan. Ervaren hoveniers laten zich zelf leiden door het weer.

Er zijn dus verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het planten:

  • klimatologische omstandigheden en kenmerken van de regio;
  • aarde temperatuur;
  • plantperiode (niet vroeg, maar ook niet te laat).

Met de juiste aanpak en naleving van eenvoudige regels, zal de lichtminnende cultuur een geurige, smakelijke oogst geven, niet alleen van veren, maar ook een grote verzameling uienkoppen.

Aanbevolen: