Wat Zijn De Beste Komkommerzaden Om In De Middelste Baan Te Planten?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Beste Komkommerzaden Om In De Middelste Baan Te Planten?
Wat Zijn De Beste Komkommerzaden Om In De Middelste Baan Te Planten?

Video: Wat Zijn De Beste Komkommerzaden Om In De Middelste Baan Te Planten?

Video: Wat Zijn De Beste Komkommerzaden Om In De Middelste Baan Te Planten?
Video: Komkommers kweken 2024, Maart
Anonim

Het is niet zo moeilijk om komkommers te telen en een grote oogst te krijgen in centraal Rusland. Het belangrijkste is om de juiste variëteit te kiezen. De keuze van zaden is afhankelijk van verschillende factoren.

Wat zijn de beste komkommerzaden om in de middelste baan te planten?
Wat zijn de beste komkommerzaden om in de middelste baan te planten?

instructies:

Stap 1

Bepaal allereerst of je een kas gaat gebruiken of komkommers buiten gaat kweken. Dit zou de grootste impact moeten hebben op de keuze van het komkommerras.

Stap 2

Opgemerkt moet worden dat alle soorten komkommers voorwaardelijk kunnen worden verdeeld in vroeg, medium en laat, dus als u ze kiest, moet u nadenken over hoe snel u de eerste oogst wilt krijgen. Helaas hebben vroege variëteiten van komkommers meer kans om ziek te worden, bovendien is hun vruchtperiode veel korter dan die van middelgrote of late. Als u echter meerdere variëteiten in dezelfde tuin gebruikt, kunt u de hele zomer komkommers oogsten.

Stap 3

Als je komkommers in een kas gaat telen, let dan op de variëteit genaamd "Goosebump F1". Dit is een vroege variëteit (begint al 42 dagen na het zaaien vruchten af te werpen), zelfvruchtbaar, dat wil zeggen, vereist geen bestuiving, een zeer hoogproductieve hybride. Het is een middelgrote plant met beperkte zijscheutgroei. Vruchten zijn zelden langer dan 12 cm, ze onderscheiden zich door grote knobbeltjes met kleine zwarte doornen. Deze variëteit is ook veelzijdig - het is geschikt voor zowel zouten als verse consumptie. Bovendien is het zeer goed bestand tegen valse meeldauw en echte meeldauw.

Stap 4

"Alekseich F1" is een ander vroegrijp komkommerras dat geschikt is voor de teelt in kassen. Vanaf het verschijnen van de eerste scheuten tot vruchtvorming gaan er gemiddeld 40 dagen voorbij. Dit is ook een middelgrote plant met kleine vruchten tot 8 cm lang, knobbeltjes op komkommers zijn praktisch afwezig. Deze hybride is zeer goed bestand tegen echte meeldauw. Vruchten van de variëteit "Alekseich F1" kunnen het beste vers worden geconsumeerd.

Stap 5

Als je komkommers buiten wilt kweken, let dan op de variëteit "April F1". Dit is een vroegrijpe universele hybride die 50 dagen na de eerste scheuten vruchten begint af te werpen. Het is een compacte plant die zich onderscheidt door zijn zelfregulerende vertakking. De vruchten bereiken een lengte van 25 cm. Het is een zeer weinig veeleisende variëteit, die ook vrij gemakkelijk lage temperaturen verdraagt, waardoor je een behoorlijke oogst in het open veld kunt krijgen. Door zijn compactheid kan dit ras in kleine balkonbakken worden gekweekt.

Stap 6

Als je helemaal niet geduldig bent, kies dan voor de variëteit F1 Ant. Deze variëteit begint na 35 dagen vruchten af te werpen. Grote klonterige vruchten zijn zelden langer dan 12 cm. Deze variëteit voelt geweldig in het open veld, onderscheidt zich door een verhoogde weerstand tegen echte en valse meeldauw.

Aanbevolen: