Hoe Lijnzaad Te Kiezen Bij Het Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Lijnzaad Te Kiezen Bij Het Kopen?
Hoe Lijnzaad Te Kiezen Bij Het Kopen?

Video: Hoe Lijnzaad Te Kiezen Bij Het Kopen?

Video: Hoe Lijnzaad Te Kiezen Bij Het Kopen?
Video: De Gezondheidsvoordelen van Lijnzaad 2024, Maart
Anonim

Bij het kiezen van lijnzaad bij het kopen, moet u letten op de aanwezigheid van glanzende glans en brosheid. Het product moet knapperig en niet bitter in de mond zijn en een droog, meeldauwvrij oppervlak hebben.

lijnzaad: hoe te kiezen?
lijnzaad: hoe te kiezen?

Onze voorouders wisten van de genezende kracht van lijnzaad. De bladeren en stengel van de plant zelf werden gebruikt om weefsel te produceren, en het zaad, rijk aan vitamines, mineralen, vezels, lignanen en vetzuren, werd gebruikt om wonden, huidziekten, maagdarmkanaal, cardiovasculaire en andere aandoeningen te behandelen. Dus hoe kies je lijnzaad bij het kopen en pak je geen oud, oud product van lage kwaliteit of zelfs een heel ander product met andere eigenschappen?

Criteria naar keuze

Allereerst moet je een idee hebben over het uiterlijk van de plant en zijn zaden. Het is een tweejarig kruid met kleine lancetvormige bladeren en een ronde blauwe bloem, verkrijgbaar in Azië, Noord-Amerika, Europa en delen van Noord-Afrika. De zaden zijn afgeplat, langwerpig en eivormig, aan één uiteinde puntig. De lengte bereikt 6 mm, de dikte is 3 mm. De kleur varieert van lichtgeel tot donkerbruin. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van lijnzaad is de heldere glanzende glans.

Daarom moet u bij het kiezen van een kwaliteitszaad allereerst letten op de schaal. Als het een schijnbaar gepolijst oppervlak heeft met een karakteristieke glanzende glans, dan kan en moet een dergelijk product worden genomen. Als je een paar zaadjes in je mond stopt en probeert door te bijten, dan moet dit gepaard gaan met een crunch. Hoe lijnzaad kiezen bij het kopen? Let op hun toestand. Het samenvoegen van zaden die niet kunnen afbrokkelen, duiden op een product van onvoldoende kwaliteit. Wanneer u bij de verkoper betaalt, moet u ervoor zorgen dat het product een droog oppervlak heeft zonder schimmel.

Wat u nog meer moet weten bij het kiezen van een product

Hoe onderscheid je anders een kwalitatief hoogstaand product van een laagwaardig product? Naar zijn smaak. Het feit is dat het niet naleven van de bewaarcondities de smaak van het zaad niet op de beste manier beïnvloedt, met name een teveel aan zonlicht leidt tot een bitterheid, die in de mond wordt gevoeld bij het proberen om het gekochte product te knagen. Zaden moeten op een donkere, droge en koele plaats worden bewaard in een glazen, keramische of tinnen container met een hermetisch afgesloten deksel. Lijnzaad wordt zowel in pure vorm als in de vorm van bloem, olie, gestoomde pap en andere gegeten. Voordat u begint met zelfmedicatie met lijnzaad, dient u een professionele kruidkundige of kruidkundige te raadplegen.

Aanbevolen: