Hoe Tomatenzaden Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

Hoe Tomatenzaden Te Kiezen?
Hoe Tomatenzaden Te Kiezen?

Video: Hoe Tomatenzaden Te Kiezen?

Video: Hoe Tomatenzaden Te Kiezen?
Video: Tomatenzaden oogsten! - Grow, Cook, Eat #63 2024, Maart
Anonim

De toekomstige oogst hangt af van hoe goed de zaden zijn. Je kunt ze kopen of zelf op voorraad houden. In beide gevallen bestaat het risico dat u plantmateriaal van lage kwaliteit krijgt. Je moet leren hoe je zaden moet kiezen om een overvloedige oogst te krijgen.

Hoe tomatenzaden te kiezen?
Hoe tomatenzaden te kiezen?

Noodzakelijk

  • - verpakken van zaden;
  • - rijpe tomaat.

instructies:

Stap 1

Als je de gekochte zaden niet vertrouwt, sla ze dan zelf in. Eerst moet je de tomaat kiezen waaruit de zaden worden geëxtraheerd. De vrucht moet intact en vrij van gebreken zijn. De tweede of derde borstel van de struik is geschikt voor het selecteren van een tomaat. Het is raadzaam om een grotere tomaat te nemen. Het gekochte fruit voor de selectie van zaden moet gelijkmatig gekleurd zijn, met een glanzend en glad oppervlak.

Stap 2

Nadat een tomaat is gekozen, wordt deze voor rijping in een kamer met een temperatuur van 23-25 ° C gelaten. Het fruit in de zon plaatsen wordt afgeraden. De rijpe tomaat wordt gesneden en het vruchtvlees wordt verwijderd en overgebracht naar een steriele container. Laat het 3-5 dagen staan voor fermentatie. Om schimmelvorming te voorkomen, wordt de pulp periodiek geschud.

Stap 3

Daarna worden de zaden gewassen en worden de beste geselecteerd. Nadat ze op een doek zijn gelegd, mogen ze bij kamertemperatuur drogen. Bewaar de voorbereide zaden in een papieren verpakking met de datum van verzameling van het materiaal. Ze behouden hun kiemkracht meer dan 10 jaar.

Stap 4

Wie zaden liever in de verkooppunten koopt, moet leren een product uit een groot assortiment te kiezen. Tegelijkertijd is het de moeite waard om te focussen op de rijpingstijd van het fruit en de noodzaak om te knijpen. Let ook op de verpakking van de zaden.

Stap 5

De rijpingstijd is ook van belang. Afhankelijk hiervan zijn tomaten:

- vroege rijping ("Alpha", "Maksimka", "Sanka");

- middenseizoen ("Bull's Heart", "Danko", "Pink Giant");

- late rijping ("Titan", "Vladimir F1", "Cosmonaut Volkov").

Stap 6

Vroege tomaten - rijpingstijd eind juli. Middenseizoen - augustus-september. De late vruchten worden eind september geoogst. Bij het kiezen van tomaten laten ze zich, afhankelijk van de rijpingstijd, leiden door het lokale klimaat en het gewenste gebruik van de vruchten.

Stap 7

Grasshopping: semi-bepalende tomaten ("Buyan", "Goudvink", "Skorokhod"), waarvan de struiken niet in hoogte verschillen, worden niet geknepen. De maximale hoogte van deze planten is 60 cm, het verzorgen ervan duurt niet lang. Struiken van semi-bepalende tomaten ("Delicatesse van Moskou", "President F1", "Flamingo") hebben een hoogte van 1-1,5 meter. Hier kan men niet zonder knijpen. De noodzaak om de planten aan de steunen te binden, vergroot de zorg. De hoogste onbepaald ("Chio-chio-san", "Pink Samurai", "De barao") tomaten zijn zo lang dat het gecontra-indiceerd is om ze in het open veld te kweken. Deze soorten tomaten worden alleen gebruikt voor het planten in kassen.

Aanbevolen: