Hoe Een Appartement Het Beste Isoleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Appartement Het Beste Isoleren?
Hoe Een Appartement Het Beste Isoleren?

Video: Hoe Een Appartement Het Beste Isoleren?

Video: Hoe Een Appartement Het Beste Isoleren?
Video: Isolatie - Tips en Advies (Consumentenbond) 2024, Maart
Anonim

Om in de winter niet te bevriezen in uw appartement, moet u zich van tevoren voorbereiden op de kou. Je wilt tenslotte echt in een warm en gezellig appartement wonen en jezelf niet in warme kleding en wollen sokken wikkelen. In paneelwoningen hebben muren de neiging om door en door te bevriezen, dus denk aan muurisolatie en appartementrenovatie.

Hoe een appartement het beste isoleren?
Hoe een appartement het beste isoleren?

Noodzakelijk

  • - buisprofielen;
  • - voelde;
  • - schuim;
  • - aluminiumfolie;
  • - "warme vloer";
  • - geëxtrudeerd polystyreenschuim;
  • - gegalvaniseerd profiel of houten staven.

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met de isolatie van een appartement, is het noodzakelijk om te begrijpen door welke objecten in de kamer warmteverlies optreedt. Deze omvatten: deur- en raamcomplexen, balkons en loggia's, muren, vloeren. Het wordt aanbevolen om vanaf hier te beginnen met isoleren. Repareer de ramen en sluit het glas rond de omtrek af. Beglaas het balkon om het te isoleren.

Stap 2

Installeer indien mogelijk dubbele beglazing. Als u niet over de middelen beschikt om moderne kunststofconstructies te installeren, kunt u een uitstekende manier gebruiken om ramen te isoleren met buisprofielen. Het heeft veel voordelen: het is stevig aan een van de zijkanten van het frame gelijmd, is onzichtbaar, het raam kan vrij worden geopend en gesloten en het gaat ongeveer vijf jaar mee. Aangezien het profiel betrouwbaar wordt verlijmd bij een temperatuur van minimaal +5 graden, probeer dit dan aan het begin van de herfst te doen.

Stap 3

De voordeur mag nooit koude lucht in het appartement laten. Een uitstekende oplossing voor het isoleren van uw huis is het installeren van een tweede deur of het vervangen van de eerste door een betere. U kunt de deur rond de omtrek bekleden met een strook vilt. Als er een kleine opening onder zit waardoor koude doorlaat, zet de schuimtape dan vast met een zelfklevende achterkant.

Stap 4

Vergeet de kwaliteit van het verwarmingssysteem van het appartement niet. Vervang oude batterijen door nieuwe radiatoren om de efficiëntie te verbeteren. Als het onmogelijk is om het verwarmingssysteem te vervangen, plaats dan de bestaande radiatoren. Was ze eerst en verwijder meerdere verflagen, verf met speciale verf voor batterijen. Plaats aluminiumfolie achter de batterijen om de warmteafvoer van de radiator te verbeteren.

Stap 5

Een uitstekende oplossing voor het isoleren van een appartement is het leggen van een warme vloer. Het enige nadeel van deze methode zijn de hoge kosten, en niet alleen bij de aankoop en installatie van warme vloeren, maar ook bij de verdere betaling voor elektriciteit. Voordat u een vloerisolatiesysteem installeert, moet u ervoor zorgen dat de bedrading bestand is tegen hoogspanning, aangezien een vierkante meter vloerverwarming 100 watt energie verbruikt. U kunt de vloer bedekken met een tapijt met een pool, dit beschermt uw voeten tegen de kou.

Stap 6

Om de muren van een appartement te isoleren, gebruikt u materiaal van de hoogste kwaliteit - geëxtrudeerd polystyreenschuim, het is een dampremmende laag en neemt geen vocht op. De plaatsing van de isolatie gebeurt in een voorgemonteerd draagframe van gegalvaniseerde profielen of houten staven. Installeer vervolgens een extra frame om een soort luchtspleet te creëren tussen het dampscherm en de interieurdecoratie. Dit voorkomt dat de materialen in het frame nat worden.

Aanbevolen: