Hoe Licht, Gas En Water Een Blokhut In Te Geleiden?

Inhoudsopgave:

Hoe Licht, Gas En Water Een Blokhut In Te Geleiden?
Hoe Licht, Gas En Water Een Blokhut In Te Geleiden?

Video: Hoe Licht, Gas En Water Een Blokhut In Te Geleiden?

Video: Hoe Licht, Gas En Water Een Blokhut In Te Geleiden?
Video: Instructiefilm: Hoe schakel je je gas, water en elektriciteit uit bij een calamiteit? 2024, Maart
Anonim

Geen enkel gebouw kan als woonklaar worden beschouwd als er geen technische communicatie op is aangesloten. Zonder elektriciteit, gas, stromend water, kan de woning niet in gebruik worden genomen.

Een houten huis verwarmen met gas
Een houten huis verwarmen met gas

Noodzakelijk

  • - polypropyleen buizen voor watervoorziening
  • - aanmeldingen voor aansluiting
  • - aansluitgereedschap - polyfuse
  • - geïsoleerde zelfdragende kabel SIP
  • - elektrisch paneel
  • - metalen ribbelbuis
  • - stopcontacten, schakelaars
  • - aardingslussen
  • - buizen voor een gasleiding met een diameter van 150 mm
  • - een gasboiler
  • - kleppen

instructies:

Stap 1

Begin met het opstellen van een bedradingsschema en markeer de muren. Teken een middellijn en leg er lagen van neer. In een houten huis is een open installatiemethode toegestaan, elektrische draden moeten meerdere isolatielagen hebben om contact van elektrische draden met de muur uit te sluiten. De methode om elektrische draden in een gegolfde buis te leggen, is geschikt voor een blokhut. De elektrificatie van het huis wordt voltooid door het aansluiten van stopcontacten, schakelaars in een enkel circuit en het installeren van aarding. Zorg voor de installatie van distributieborden gevuld met automaten. De installatie van communicatie in een blokhut heeft zijn eigen kenmerken. Neem bij het leveren van elektriciteit extra brandveiligheidsmaatregelen.

Stap 2

Houd er bij het installeren van de watertoevoer in een houten huis rekening mee dat hout gevoelig is voor de effecten van water, daarom moet het watertoevoersysteem correct worden geplaatst, zodat lekken of overmatige condensatie de structuur niet nadelig beïnvloeden. Geef de voorkeur aan kunststof buizen. Sanitair van hen zal goedkoop zijn. Een dergelijk watertoevoersysteem is eenvoudig te installeren, leidingen zijn niet onderhevig aan corrosie. Leg het sanitair uit de buurt van het verwarmingssysteem, dit zal overtollige condensatie uit de leidingen elimineren. Installeer de bedrading van het verdeelstuk correct. Alle sanitaire apparatuur die een stationaire watertoevoer vereist, is via speciale T-stukken op de ingang aangesloten.

Stap 3

Wanneer u begint met het vergassen van een blokhut, verzamel dan vergunningen. De gasleiding is bovengronds en ondergronds. Bij een ondergrondse gasleiding wordt de inlaat bij de trap aangebracht, bovengrondse vergassing impliceert een inlaat in de keukenmuur. Een gasboiler kan in het huis worden geplaatst, maar tegelijkertijd moeten brandveiligheidsnormen in acht worden genomen.

Aanbevolen: