Hoe Plastic Buizen Te Lassen

Inhoudsopgave:

Hoe Plastic Buizen Te Lassen
Hoe Plastic Buizen Te Lassen

Video: Hoe Plastic Buizen Te Lassen

Video: Hoe Plastic Buizen Te Lassen
Video: Hoe kun je kunststof lassen? - Plastic lassen - Rintje Ritsma laat 't zien | Datona.nl 2024, Maart
Anonim

Kunststof buizen gemaakt van polymeren en polypropyleen hebben hun rechtmatige plaats in ons dagelijks leven ingenomen. De voordelen van kunststof buizen zijn onder meer hun lage kosten en mobiliteit, evenals duurzaamheid en gebrek aan corrosie. De nadelen zijn onder meer de verplichte aanwezigheid van speciale lasapparatuur tijdens de installatie.

Hoe plastic buizen te lassen
Hoe plastic buizen te lassen

instructies:

Stap 1

Kunststof buizen worden veel toegepast in rioolstelsels, bij het transporteren van allerlei agressieve media, inrichtingen voor afvoeren en water- en gasleidingen onder druk. Het proces van het lassen van kunststof buizen zelf bestaat uit het verhitten van de te lassen onderdelen tot een temperatuur van 260 graden Celsius. Tijdens het verhittingsproces worden de tot de optimale temperatuur verwarmde kunststof onderdelen gelast zonder hun oorspronkelijke vorm te verliezen.

Stap 2

Installatie van een systeem van kunststof buizen is in de eerste plaats de juiste markering van de toekomstige snelweg. De lengte van de werkstukken is in de regel voldoende voor elke afstand in onze appartementen, hoewel ook de mogelijkheid is ontwikkeld om kunststof buizen "in lijn" te lassen. Meestal worden buizen gelast in bochten van 90 graden met speciale hoekfittingen.

Stap 3

Controle over de temperatuur en tijd van het lassen in lasmachines is geautomatiseerd. Een paar handige tips: de te lassen delen moeten strak in elkaar passen, zonder speling. Als er een terugslag is, worden de onderdelen weggegooid. Houd er rekening mee dat plastic uitzet bij verhitting. Bij het ontwerp van de te lassen onderdelen wordt hier rekening mee gehouden, maar u dient hier wel rekening mee te houden.

Stap 4

Voor het lassen is het noodzakelijk om de geoxideerde laag te verwijderen met een speciale schraper of een speciaal middel en vervolgens de lasplaats te ontvetten met alcohol of tangiet.

Aanbevolen: