Hoe Een Eengreepsmengkraan Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Eengreepsmengkraan Te Repareren
Hoe Een Eengreepsmengkraan Te Repareren

Video: Hoe Een Eengreepsmengkraan Te Repareren

Video: Hoe Een Eengreepsmengkraan Te Repareren
Video: Kraanleertje vervangen 2024, Maart
Anonim

Ook al ben je van nature een net persoon en zorg je goed voor de spullen om je heen, je bent niet verzekerd voor onverwachte verrassingen als het kapot gaan van een eengreepsmengkraan. Bewapen je daarom vooraf met de kennis hoe je zo'n mixer kunt repareren.

Hoe een eengreepsmengkraan te repareren
Hoe een eengreepsmengkraan te repareren

Noodzakelijk

  • - steeksleutel;
  • - patroon;
  • - pakkingen;
  • - dunne haak;
  • - schroevendraaier;
  • - cartouche.

instructies:

Stap 1

Voordat u direct doorgaat met de reparatie van de mixer, moet u zich verzekeren: draai de koud- en warmwatertoevoerkraan dicht (dit moet gebeuren om overstroming te voorkomen als er iets misgaat).

Stap 2

Als er water uit de mixer lekt, kan dit erop duiden dat er een vlekje tussen de kogel en de "stoelen" of schijven van de gesinterde sluiter is gekomen. Trek de ringplug aan de voorkant van de arm eruit. Deze stekker is in de meeste gevallen blauwrood (dat wil zeggen, de blauwe helft zit aan de koudwatertoevoerzijde en de rode is heet). Verwijder voorzichtig de schroef onder de plug waarmee de stuurpen aan de hendel is bevestigd. Verwijder vervolgens de hendel en trek de verstopte cartridge eruit en vervang deze door een nieuwe. Monteer vervolgens de mixer.

Stap 3

De belangrijkste reden voor de magere waterstroom uit de kraan is een verstopte beluchter. Als uw eengreepsmengkraan een soortgelijk probleem heeft, schroef dan de beluchter los en blaas hem door. Spoel het gaas vervolgens aan beide zijden onder sterke druk af. Nadat de bewerkingen zijn voltooid, schroeft u de beluchter vast.

Stap 4

De oorzaak van een storing is vaak moeilijk vast te stellen. In dit geval moet u eerst de mixer demonteren. Verwijder voorzichtig de chromen delen, gebruik dan een schroevendraaier om de borgveer los te wrikken, schroef de goed passende cartridge los en trek deze eruit. Vervang deze door een nieuwe (als de oude lekt). Zet de mixer in elkaar.

Aanbevolen: