Constructie Van Scheidingswanden Van Tand-en-groefplaten

Inhoudsopgave:

Constructie Van Scheidingswanden Van Tand-en-groefplaten
Constructie Van Scheidingswanden Van Tand-en-groefplaten

Video: Constructie Van Scheidingswanden Van Tand-en-groefplaten

Video: Constructie Van Scheidingswanden Van Tand-en-groefplaten
Video: Scheidingswand maken van gipsplaten | Wanden en plafonds | How to met GAMMA 2024, Maart
Anonim

De tand-en-groefplaat is een gipsstructuur in de vorm van een rechthoekig parallellepipedum met groeven en richels langs de verbindings- en steunvlakken. De platen hebben een glad oppervlak, wat in combinatie met een onopvallende voeg de afwerking minimaliseert. Het tand-en-groefblok is onmisbaar voor de constructie van binnenwanden, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op materialen.

Tong-en-groef plaat
Tong-en-groef plaat

Uit tand-en-groefplaten kunnen geen enkele 80 mm dikke scheidingswanden worden opgetrokken, maar ook dubbele scheidingswanden, waartussen de luchtspleet 40 mm moet zijn. De dikte van de plaat zelf is slechts 8 cm, dus de scheidingswand ervan neemt niet veel ruimte in beslag.

Voordelen van het gebruik van tand-en-groefplaten

Het gebruik van een gipsplaat met een tand-en-groefverbinding bij de constructie van scheidingswanden heeft vele voordelen, waaronder het vermelden waard:

- eenvoudige installatie met lijm;

- geen natte processen;

- de scheidingswand hoeft niet te worden bewerkt voor het behangen;

- platen kunnen worden gezaagd, geschaafd, gefreesd, wat het leggen van elektrische bedrading erin aanzienlijk vergemakkelijkt;

- hoge besparingen in de gebruiksruimte van het pand.

Met behulp van de tand-en-groefplaat in de constructie kan één meester, zonder hulp van iemand, in één werkdag ongeveer 30 m2 binnenwanden plaatsen.

Constructie van een binnenwand gemaakt van tand-en-groefplaten

Markeer de locatie van de partitie voordat u met het werk begint. Om de geluidsisolatie te verbeteren op de plaatsen waar het tand-en-groefblok grenst aan de vloer, wanden en plafond, legt u een pakking van kurkspaanders. Hierdoor kunt u het abutment elastischer maken.

Voer de abutment unit uit op een mortel of door middel van een gegalvaniseerde metalen strip bevestigd met een schroef. Bevestig de verbinding van de platen met stopverf of lijm.

Platen moeten met groeven naar boven worden gelegd en om de sterkte van de constructie te vergroten, moet er een draad van twee millimeter in worden gelegd.

Elk geïnstalleerd tand- en groefblok moet met een hamer vanaf de zijkant en bovenkant worden getikt om een betere pasvorm en strakkere aanslag op de muur of vorige plaat te krijgen.

Verwijder overtollige lijm of stopverf, die later voor de volgende plaat kan worden gebruikt, met een spatel. U dient zowel horizontale als verticale naden te coaten.

Elke volgende rij moet ten opzichte van elkaar worden verschoven om de dressing te garanderen. Vergeet tijdens het werk niet om de verticaliteit van de scheidingswand te controleren met behulp van een gebouwniveau of een loodlijn.

Als u van plan bent een scheidingswand te bouwen met een hoogte van meer dan drie meter en een lengte van meer dan zes, moet u ervoor zorgen dat de structuur van tevoren wordt versterkt. Hiervoor zal het mogelijk zijn om beton of ander duurzaam materiaal te gebruiken.

Aanbevolen: