Hoe Koningsgeraniums Te Kweken?

Inhoudsopgave:

Hoe Koningsgeraniums Te Kweken?
Hoe Koningsgeraniums Te Kweken?

Video: Hoe Koningsgeraniums Te Kweken?

Video: Hoe Koningsgeraniums Te Kweken?
Video: Geraniums stekken, binnen overwinteren en verzorgen (Pelargonium) 2024, Maart
Anonim

Royal geranium is een unieke plant. Maar met zijn schoonheid is de plant grillig in zijn verzorging. Maar veel mensen ontdekken hoe ze koninklijke geraniums kunnen kweken en zelfs in tuinen kunnen planten.

Hoe koningsgeraniums te kweken?
Hoe koningsgeraniums te kweken?

Noodzakelijk

  • Middelzurige grond, met toevoeging van tuingrond.
  • Geranium spruit.
  • Geranium zaden.
  • Zand.
  • Pot voor telg.
  • Kornevin.

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste manier om geraniums te kweken is door spruiten te laten ontkiemen. Van een volwassen plant wordt een tak afgebroken (niet afstervend) en in een pot met water geplaatst. Je moet lang wachten tot de wortels sterk genoeg zijn om een bloem te planten. Maar de teelt houdt daar niet op, het zal nodig zijn om een bepaald temperatuurregime voor de spruit te creëren, zodat het niet in de hitte kan groeien (dit is destructief voor deze plantensoort), correct water geven, de gezondheid van de geranium bewaken,. Je kunt een wortel gebruiken die de vorming van een wortelstelsel bevordert, maar laat je niet meeslepen door het gebruik ervan. Je moet de gekiemde stengel goed knijpen, licht en water geven.

Stap 2

De tweede methode is zaad. Om zaden te laten verschijnen, moet je tijdens de bloei met een katoenen spons stuifmeel overbrengen van een mannelijke bloem naar een vrouwelijke. Pelargonium kweekt een soort opslag met zaden. Je moet wachten tot ze rijpen en ze in de grond planten, nadat je gezonde grond hebt opgepikt, kruimelig, los en van bovenaf is het zaad bedekt met een klomp van dezelfde grond. Hierop wordt een dun laagje zand gegoten. Daarom moet het voor het planten goed worden bevochtigd. Zaden ontkiemen bij 18-22 graden Celsius. Deze omstandigheden kunnen worden verkregen door de zaailingen met glas te bedekken. De spruiten worden geplant als ze bedekt zijn met 3-4 bladeren.

Stap 3

Het is niet nodig om zelf geraniumzaden te kweken. Er zijn kavels op de markt die geschikt zijn om te telen. Ze worden zelfs op straat geplant, gebruikmakend van het feit dat uit de zaden een redelijk volwaardige bloem groeit. Maar toch is het in de zomer en lente beter om geen geraniums mee naar huis te nemen naar veranda's en loggia's, dit is destructief voor haar.

Aanbevolen: