Hoe En Wanneer Worden Seringen Geplant?

Inhoudsopgave:

Hoe En Wanneer Worden Seringen Geplant?
Hoe En Wanneer Worden Seringen Geplant?

Video: Hoe En Wanneer Worden Seringen Geplant?

Video: Hoe En Wanneer Worden Seringen Geplant?
Video: Sering snoeien: hoe snoei je seringen? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Weelderige seringenstruiken zijn een uitstekende decoratie voor een achtertuin en zomerhuisje. Deze plant is vrij pretentieloos en veroorzaakt meestal geen problemen tijdens de transplantatie, maar in elk geval vereist dit proces de naleving van bepaalde regels.

Hoe en wanneer worden seringen geplant?
Hoe en wanneer worden seringen geplant?

instructies:

Stap 1

De optimale tijd voor het planten van jonge struiken is de laatste weken van augustus en september. In deze periode is de sering al in rust en heeft de struik nog voldoende tijd om in de grond te wortelen. Verplant struiken met groen blad omdat het te laat zal zijn als de bladeren volledig zijn afgevallen.

Stap 2

In gevallen waar de vorst je vond met uitgegraven lila zaailingen, graaf dan gewoon in de struiken in een gekantelde staat met aarde. Ze zullen dus de winter overleven en planten kan in het voorjaar, wanneer de aarde voldoende opwarmt (half april - begin mei). In de regel schieten seringen die in het voorjaar zijn geplant, slechter wortel dan herfstseringen. Daarom kunnen dergelijke struiken extra controle en zorg nodig hebben (grondig water geven bij droog weer, het gebruik van wortelstimulerende middelen).

Stap 3

Lila is vrij pretentieloos en in het wild is het in staat om zich goed te ontwikkelen, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Houd bij het kiezen van een plantplaats echter rekening met de volgende factoren: de struik geeft de voorkeur aan een vlakte met matig vochtige en vruchtbare grond, goed verlicht door de zon en beschermd tegen koude wind. Als je seringen in de schaduw plant, strekken de struiken zich uit, verliezen hun pracht en stoppen met bloeien.

Stap 4

De afstand tussen zaailingen hangt grotendeels af van de mogelijkheden van de site en het ontwerpidee. De minimale lengte tussen afzonderlijke struiken is 2-3 meter aan elke kant. Maak voor het planten een gat ter grootte van het wortelsysteem van de zaailing. Breng er mest op aan, afhankelijk van de samenstelling van de grond. Arme grond bemesten met organische stof (humus of compost), kleigronden losmaken met zand, veen of bladhumus. Plaats de zaailing in de grond zodat de wortelhals gelijk ligt met de grond. Bestrooi het voorzichtig en water grondig.

Aanbevolen: