Hoe Zich Te Ontdoen Van Bladluizen In De Tuin?

Hoe Zich Te Ontdoen Van Bladluizen In De Tuin?
Hoe Zich Te Ontdoen Van Bladluizen In De Tuin?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Bladluizen In De Tuin?

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Bladluizen In De Tuin?
Video: Hoe kan ik bladluis bestrijden? - Tuinieren.nl 2024, Maart
Anonim

Onder plantenplagen zijn bladluizen verre van de meest ongevaarlijke. Het nestelt zich meestal in kolonies op fruitbomen, rozen en andere planten, zuigt er sappen uit, draagt virale infecties met zich mee en kan uiteindelijk tot de dood leiden.

Hoe zich te ontdoen van bladluizen in de tuin?
Hoe zich te ontdoen van bladluizen in de tuin?

Bladluisbestrijding is een proces dat op tijd moet worden gestart. En het is onmogelijk zonder mieren te bestrijden. Zij zijn het tenslotte die bladluizen fokken en in de lente overbrengen naar scheuten en bomen. Dus parallel met de behandeling van bladluizen, is het noodzakelijk om tuinmieren te vernietigen, hiervoor zijn er veel manieren die in een ander artikel worden beschreven.

In principe is het wegwerken van bladluizen niet moeilijk, het heeft een vrij zachte schaal. Daarom kan zelfs een eenvoudige zeepoplossing van het verontreinigde oppervlak positieve resultaten opleveren. Als de bladluiskolonie echter al groot is, zijn de bladeren van de aangetaste plant gedraaid en is het ongedierte er veilig in verborgen. Daarom is een tijdige, vroege behandeling van bladluizen zo belangrijk.

De boom of struik kan worden besproeid met een effectieve bladluisdodende chemische stof. Goed, bijvoorbeeld het medicijn "Aktara". Maar het heeft nog steeds de voorkeur om andere methoden voor het omgaan met bladluizen te gebruiken, zachter. Hoewel ze niet zo dramatisch zijn, zal het meer tijd kosten, maar de schade aan de tuin en moestuin is minimaal.

De eenvoudigste manier om bladluizen te bestrijden is mechanisch. Insecten hoeven alleen met de hand uit de planten te worden verwijderd. Je kunt ze ook afspoelen met een sterke spray van een tuinslang.

Folkmedicijnen voor bladluizen werken redelijk goed. Dit is bijvoorbeeld de hierboven reeds genoemde zeepoplossing. Je kunt ook de tomatenblaadjes die door het knijpen zijn verwijderd fijn hakken, vullen met water en een nacht in warm water laten weken. Het is noodzakelijk om de planten zorgvuldig te besproeien en niet te vergeten de achterkant van de bladeren.

Houtas is een uitstekende hulp in de strijd tegen bladluizen. Het is noodzakelijk om 300 gram kokend water te gieten, een dag aan te dringen, geraspte waszeep toe te voegen en de boom of struik te besproeien waar de bladluiskolonie is neergedaald.

Een andere effectieve remedie tegen bladluizen is een infusie of afkooksel van tabak. Het moet ook met heet water worden gegoten, erop worden aangedrongen en worden behandeld met zieke planten.

Er zijn ook biologische manieren om bladluizen te bestrijden. Vogels eten het perfect, wat betekent dat je vogelhuisjes rond de site moet hangen. Ook zijn lieveheersbeestjes de natuurlijke vijand van bladluizen. Hun persoonlijkheden kunnen op gespecialiseerde sites worden gekocht en vervolgens in de tuin worden vrijgelaten. En het is gemakkelijker om pittige kruiden, Oost-Indische kers, kaasjeskruid en andere planten te planten die overal nuttige insecten aantrekken.

Aanbevolen: