Hoe Pinda's Groeien

Inhoudsopgave:

Hoe Pinda's Groeien
Hoe Pinda's Groeien

Video: Hoe Pinda's Groeien

Video: Hoe Pinda's Groeien
Video: Hoe groeit een pinda? 2024, Maart
Anonim

Pinda's zijn een favoriete delicatesse van kinderen en volwassenen, die vanuit het verre West-Indië naar Rusland worden gebracht. De plant heeft perfect wortel geschoten in de zuidelijke regio's, waar zelfs in hun zomerhuisje pinda's kunnen worden gekweekt.

arahis
arahis

Pinda's planten

De teelt van pinda's in de zuidelijke regio's kan buiten. Vanaf eind april worden de ongebrande bonen in een schotel gedaan en in een vochtige doek gewikkeld om ontkiemde zaden te produceren. De stof wordt periodiek bevochtigd. Na ongeveer 10 dagen kunt u de spruiten rechtstreeks in het tuinbed verplanten.

Als wordt besloten om zaailingen te gebruiken om te groeien, worden de gekiemde bonen getransplanteerd in papieren bekers en gedurende 2 weken worden de spruiten op een goed verlichte plaats bewaard en opgewarmd door de zonnestralen. Vervolgens worden de planten voorzichtig in de volle grond getransplanteerd.

Pinda's houden van losse, zachte grond. Een onmisbare voorwaarde voor het telen van pinda's is dan ook een zorgvuldig losgemaakt en onkruidvrij land. De bonen worden geplant tot een diepte van 10 cm op een afstand van 15-20 cm van elkaar. Tussen de rijen worden doorgangen van 60-70 cm gelaten, gekiemde pinda's worden geplant bij een luchttemperatuur van 20 graden. De aarde moet opwarmen tot 15 graden.

Bij onvoldoende verwarmde grond gaan de bonen rotten. Als de grond stevig is, zullen de eierstokken niet in de grond kunnen graven en zullen de pinda's niet rijpen. Het gebied waar de plant staat moet de hele dag goed verlicht zijn.

Plantenverzorging

Tijdens de teelt van pinda's is het noodzakelijk om regelmatig de grond los te maken, onkruid te verwijderen en vogels weg te jagen. Wieden kan het beste worden gedaan na regen of water geven. Net als aardappelen worden pinda's periodiek gepeld vanaf het moment dat de eierstokken worden gevormd.

Vaak mag de plant geen water krijgen, omdat pinda's niet van drassige grond houden. Het belangrijkste is dat de grond niet uitdroogt. De watergift wordt tijdens de bloeiperiode verhoogd en minstens 3-4 keer per maand uitgevoerd. Tegen het einde van het groeiseizoen wordt gestopt met het water geven van de planten.

Als topdressing worden minerale meststoffen gebruikt, die gedurende het seizoen 3 keer op de grond worden aangebracht. In de regel wordt het voeren uitgevoerd tijdens de vorming van bladeren, knoppen en vruchteierstokken.

Hoe pinda's worden geoogst

Het oogsten wordt uitgevoerd wanneer de luchttemperatuur gedurende enkele dagen niet hoger is dan 10 graden. Tegen die tijd moet de grond droog genoeg zijn en moeten de bladeren aan de struiken geel zijn. De struik wordt ingegraven en uit de grond gehaald. Je moet het oogsten niet uitstellen, omdat in dit geval bijna al het fruit in de grond blijft.

De struiken worden opgevouwen in een zonnige ruimte of in een geventileerde ruimte om de bonen te drogen. Het droogproces gaat 10-12 dagen door totdat de boon, wanneer hij wordt geschud, begint te rammelen.

Aanbevolen: