Hoe Tomaten In Kassen Te Binden

Inhoudsopgave:

Hoe Tomaten In Kassen Te Binden
Hoe Tomaten In Kassen Te Binden

Video: Hoe Tomaten In Kassen Te Binden

Video: Hoe Tomaten In Kassen Te Binden
Video: TOMATEN KWEKEN in je MOESTUIN 2024, Maart
Anonim

Het is niet gebruikelijk om tomaten overal vast te binden. In het zuiden groeien ze op enorme plantages en niemand wil tijd en energie verspillen aan deze procedure. Toch dragen tomaten daar veel beter vruchten dan op de middelste breedtegraden. Het blijkt dat er kleine puistjes op de stengel van de plant zitten - dit zijn de beginselen van de wortels die tomaten nodig hebben voor voldoende voeding. Als de planten niet vastgebonden zijn en op de grond liggen, komen de wortels in de grond en krijgt de struik meer voedingsstoffen en draagt hij beter vrucht.

Hoe tomaten in kassen te binden
Hoe tomaten in kassen te binden

instructies:

Stap 1

Om de plant zich op de grond te verspreiden, is het noodzakelijk om de bladeren tweederde van de lengte van de stengel te plukken, de struik horizontaal in de richting van de kroon naar het zuiden te plaatsen en de stengel te bestrooien met goed bevochtigde grond, en de grond moet droog blijven onder de bovenste bladeren. De tomaat zal zich uitstrekken naar de zon, de stengel zal in een boog groeien en de vruchten zullen recht op de grond liggen.

Stap 2

Wil je toch vasthouden aan de conservatieve methode van het telen van deze groente, kies dan een bindmethode die bij je past. De meest gebruikelijke methode is het binden van een tomaat aan een stok. Om dit te doen, moet je een kleine rail in de buurt van elke struik rijden en de struik eraan vastbinden met een touw. Het is beter om een touw te maken van onnodige herenoverhemden en het in lange snippers van een centimeter breed te scheuren. De samenstelling van de stof waaruit ze zijn gemaakt, bevat synthetische stoffen, waardoor de touwen niet gaan rotten en ze meerdere jaren kunnen worden gebruikt. Maar elk jaar voor de kousenband, moeten deze flappen worden gekookt om elke mogelijke infectie erop te doden. Bind de struik dicht bij de kruin door het touw om de stengel te wikkelen en twee of drie keer vast te pinnen en een knoop te leggen. Probeer de plant niet te strak aan te draaien, anders sterft de kroon af. Zware trossen met grote vruchten worden ook aanbevolen om aan een steun te worden vastgemaakt, zodat de tomaat geen energie en voedingsstoffen verspilt om ze te ondersteunen en niet wordt beschadigd. Als de struik groeit, verplaats je de kousenband omhoog of maak je er een extra.

Stap 3

Een andere manier om een tomaat te binden is als volgt: aan de uiteinden van de bedden moet je twee pijpen of staven graven met een diameter van minimaal vijf centimeter. Tussen hen langs het bed moet je een dikke draad spannen of dunne buizen of latten bevestigen. Bind boven elke struik aan het ene uiteinde een touw aan een draad en maak het met het andere uiteinde losjes vast aan de stengel van de tomaat. Naarmate het groeit, zal de plant zich om het touw kronkelen en rechtop blijven staan.

Stap 4

Je kunt ook twee haringen in de grond slaan aan verschillende kanten van elke rij over het bed en er een draad tussen trekken. Planten en zware trossen leunen dan gewoon op het draad en houden het vast met hun takken. Goede grond, regelmatig water geven, voeren en goed verzorgen van tomaten is de sleutel tot een grote en hoogwaardige oogst.

Aanbevolen: