Hoe Vogels In De Tuin Te Verjagen?

Inhoudsopgave:

Hoe Vogels In De Tuin Te Verjagen?
Hoe Vogels In De Tuin Te Verjagen?

Video: Hoe Vogels In De Tuin Te Verjagen?

Video: Hoe Vogels In De Tuin Te Verjagen?
Video: Hoe verjagen ze vogels bij het vliegveld? | De Buitendienst over Trekvogels 2024, Maart
Anonim

Vogels in de tuin kunnen zowel goed als kwaad doen. Ze vernietigen niet alleen schadelijke insecten, maar kunnen ook zaailingen, fruit en bessen beschadigen. Om hun gewassen tegen vogels te beschermen, kunnen zomerbewoners speciale apparaten in de winkel kopen of eenvoudige apparaten met hun eigen handen maken.

Hoe vogels in de tuin te verjagen?
Hoe vogels in de tuin te verjagen?

Vogelverschrikker in de tuin

Het maken van een vogelverschrikker voor een tuinperceel vereist geen serieuze financiële kosten van u. Het is snel en gemakkelijk te maken van gewone materialen die in het land te vinden zijn.

Schroef de twee stokjes kruiselings los. Bevestig in plaats van een hoofd een emmer, oude pan of keramische pot aan de schouders van de vogelverschrikker. Plaats een hoed met een rand erop. Gebruik een badjas of regenjas om vloeiende kleding te maken. Hang een slinger van blikken om de nek van de pop.

Als je de creatie van een vogelverschrikker met creatief enthousiasme benadert, kan de resulterende pop de tuin versieren. Maak het lichaam van een stoffen tuinambacht door het met stro te vullen. Teken de ogen en mond met verf, de ogen kunnen nog steeds gemaakt worden van knopen of door vilt aan te brengen. Pluizige wimpers worden uit stukjes huid gesneden. Kant-en-klare broeken en overhemden zijn geschikt voor kleding.

Glanzende en ritselende voorwerpen op fruitbomen

Mussen en andere vogels brengen veel schade toe aan fruitbomen en struiken. Hang glimmende voorwerpen aan hun takken, dan zullen de vogels niet op deze plekken landen. Oude cd's en dvd's die met een vislijn zijn bevestigd, zijn geschikt om af te schrikken.

Je kunt de band aan de videobanden hangen, hij gaat ritselen en fladderen bij een zacht briesje. In linten gesneden folie is ook geschikt voor hetzelfde doel. Het fladdert niet alleen, maar werpt ook schittering, wat vogels zal afschrikken.

De originele decoratie van het zomerhuisje en bescherming tegen vogels zijn spiegelbollen die aan bomen kunnen worden gehangen. Kleine harde plastic of rubberen ballen, grote plastic kerstboomballen of een zelfgemaakte blanco van papier-maché zijn nuttig voor de vervaardiging ervan. Snijd onnodige cd's of dvd's in vierkanten met een hete schaar. Lijm de bolvormige voetjes ermee en hang ze aan de takken.

De bal of bal kan eenvoudig in folie worden gewikkeld en vastgezet met lijm.

Moderne technologieën om vogels weg te jagen

Koop ultrasone insectenwerende middelen in een winkel. Voor mensen veroorzaken dergelijke apparaten geen overlast. En de vogels voelen zich ongemakkelijk en vliegen rond de site. Het bereik van echografie is afhankelijk van het model van het apparaat.

Echografie kan bijzonder gevoelige mensen treffen, dus het is het beste om het uit de buurt van menselijke bewoning te gebruiken.

Er zijn ook geluidsverjagers, die zijn uitgerust met bewegingssensoren of met regelmatige tussenpozen worden ingeschakeld. Ze stoten de kreten van roofvogels uit.

Koop speciale netten bij tuinwinkels. Ze bespringen struiken of kleine bomen, dan komen de vogels niet bij de vruchten.

Aanbevolen: