Hoe Zorg Je Voor Je Tuin?

Inhoudsopgave:

Hoe Zorg Je Voor Je Tuin?
Hoe Zorg Je Voor Je Tuin?

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Tuin?

Video: Hoe Zorg Je Voor Je Tuin?
Video: 30 MUST-KNOW HACKS VOOR JE TUIN 2024, Maart
Anonim

Afhankelijk van het seizoen worden er verschillende werkzaamheden in de tuin uitgevoerd: water geven, bemesten, ongediertebestrijding en nog veel meer. Dit alles kost veel tijd en fysieke inspanning. Het gebruik van cultivatoren, grasmaaiers, tuinscharen en ander gereedschap maakt het werk veel gemakkelijker.

Tuinverzorging
Tuinverzorging

instructies:

Stap 1

Tuinonderhoud in het voorjaar begint met het schoonmaken van het hele gebied. Ontwortel de stronken, verzamel bladeren en ander afval dat overblijft na de val en verbrand ze. Bepaal vervolgens een plaats voor beplanting en graaf dit gebied op. Graaf niet te diep zodat de onkruidzaden die in de onderste lagen van de aarde liggen niet aan de oppervlakte komen. Omdat ze erg diep zijn, is het onwaarschijnlijk dat ze zullen ontkiemen. Houd er rekening mee dat u in de zomer meer dan eens zult moeten terugkeren naar het wieden en het losmaken van de aarde. Besteed in het voorjaar speciale aandacht aan de bijna stamcirkels van bomen en struiken. Maak de grond goed los en leg daar humus, mest en turf.

Stap 2

Water geven. Het onderhoud van de tuin omvat noodzakelijkerwijs het voorzien van vocht aan de planten. Water uit speciale watertanks: vaten, kuipen, enzovoort. En gebruik ook de benodigde apparatuur: een gieter, een slang. Gebruik naast traditionele bewatering ook sprinklerirrigatie. Dit proces is niets meer dan het bovengrondse deel van de plant water geven, niet alleen de wortels. Coniferen en planten zijn vooral dol op dergelijke procedures. Tomaten, paprika's, kool en andere groenten mogen niet in de hitte worden bewaterd. Wacht tot de avond wanneer de luchttemperatuur enkele graden daalt. Anders zullen de bewaterde bladeren onder invloed van sterk zonlicht zeker verbranden. Maak na het water geven de grond los, zodat de plantenwortels toegang hebben tot zuurstof.

Stap 3

Toepassing van minerale en organische meststoffen. Sommigen geloven dat het in deze kwestie noodzakelijk is om geleid te worden door de regel "hoe meer hoe beter". Dit is echter helemaal niet het geval. Wees vooral voorzichtig met minerale meststoffen, want het blijft chemie. Minerale meststoffen kunnen in hoge concentraties worden gebruikt wanneer de plant een acuut tekort heeft aan een van de componenten. Dus als er veel zand in de grond zit, dan heeft het voor de normale groei van planten magnesium nodig. Veengronden hebben altijd molybdeen nodig. Mangaan ontbreekt vaak op chernozems. Minerale meststoffen omvatten kalium-, fosfor-, stikstof- en micronutriëntenmeststoffen. Daarnaast zijn er ook complexe meststoffen die verschillende actieve ingrediënten bevatten.

Stap 4

Gebruik organische meststoffen samen met minerale meststoffen, omdat ze de effectiviteit van elkaar vergroten. Bovendien verbetert organische stof de chemische eigenschappen van de bodem, draagt het bij aan de vorming en het behoud van humus. Berekening van de bemesting: voor lichte grond 2-3 kg per vierkante meter, 6-8 kg per vierkante meter voor zware grond. Organische meststoffen zijn dus o.a. mest, compost, humus, vogelpoep, konijnenpoep, turf, vermicompost, slib, groenbemester (groenmest).

Stap 5

Behandeling tegen plagen en ziekten. De eerste keer dat u ongedierte behandelt voor de bloei. Een van de meest effectieve methoden is spuiten. Het wordt 's avonds geproduceerd, bij voorkeur van 16.00 tot 17.00 uur. De meest voorkomende ongediertebestrijdingsmiddelen zijn insecticiden. Lees aandachtig de instructies en veiligheidsregels voordat u de medicijnen gebruikt. Bereid de oplossing op de dag van spuiten. Verwerk de boom zodat alle takken, bladeren, stam worden bevochtigd met een oplossing. Het mag echter niet op de grond druppelen. Begin met verwerken vanaf de kruin en eindig met de onderste takken. Insecticiden kunnen zowel volwassenen als eieren en larven doden. Het ongedierte dat het gebladerte van de behandelde plant eet, sterft ook. Behandel bij kalm, koel, maar niet regenachtig weer. Bomen mogen tijdens de hitte en tijdens de bloeiperiode niet worden verwerkt. Voer daarom de tweede behandeling na de bloei uit.

Stap 6

Voorbereiden op de winter, de bast witwassen, planten beschutten. Als de herfst droog is, blijf de fruitbomen water geven. Dit voorkomt bevriezing en bevriezing van de wortels. Om te beschermen tegen knaagdieren, bindt u zakken rond de bomen, witt u de stammen en graaft u de grond bij de bomen op. Onderzoek de bomen zorgvuldig. Misschien is er ergens een dode schors - verwijder deze. In zo'n schors bereiden insectenplagen zich voor op de winter. Het is ook een favoriete plek voor mossen en korstmossen.

Stap 7

Snoei bomen en struiken. Het is erg belangrijk dat er in het voorjaar nieuwe scheuten op worden gevormd. Verwijder daarom gebroken, gerijpte takken, gedroogde, zieke takken en takken die in de kroon groeien. Planten die geen vorst verdragen (bijvoorbeeld druiven) afdekken met vuren takken, gebladerte en schors.

Aanbevolen: