Hoe Bessenbomen Te Laten Groeien?

Inhoudsopgave:

Hoe Bessenbomen Te Laten Groeien?
Hoe Bessenbomen Te Laten Groeien?
Anonim

Veel tuinders telen struiken van aalbessen, kruisbessen, frambozen, vilten kersen en andere bessengewassen. Deze planten, met goede zorg, geven overvloedige oogsten en hun bessen zijn niet alleen smakelijk, maar ook nuttig. Maar niet alle tuinders weten dat sommige bessen in de vorm van bomen kunnen worden gekweekt. Zo'n boom ziet er zeer esthetisch uit en kan dienen als een echte tuindecoratie.

Hoe bessenbomen te laten groeien?
Hoe bessenbomen te laten groeien?

Hoe een rode bessenboom te laten groeien?

Snijd eind juli-begin augustus een goed ontwikkelde scheut uit het midden van de rode bessenstruik. Snijd vervolgens een stengel met 5 knoppen eraf en plant deze verticaal in de grond zodat de grond ter hoogte van de bovenste knop komt. Bedek deze knop voor de winter tegen de kou met gevallen bladeren of takken van naaldbomen.

De volgende lente zal de knop groeien. Geef de plant regelmatig water en voer. Aan het begin van de zomer heeft hij stikstofmeststoffen nodig en tegen het einde van de zomer kalium-fosformeststoffen. Verwijder alle laterale processen van de shoot. Tijdens dit groeiseizoen zal de scheut ongeveer 1 meter hoog worden.

Het volgende jaar, in het vroege voorjaar, de scheut ongeveer about kort snoeien. Laat 3-4 bovenste knoppen voor groei, verwijder de rest, omdat ze de verdere groei zullen vertragen. Dan zullen zich tegen het einde van de zomer 3-4 scheuten vormen op de toekomstige bessenboom. En het volgende jaar opnieuw snoeien, deze scheuten inkorten (zodat 3-4 knoppen aan hun basis blijven). Dit zal volledig de skeletachtige takken van de toekomstige rode aalbesboom vormen.

Helaas is het onmogelijk om een zwarte bessenboom te laten groeien, omdat deze regelmatig verjongd moet worden gesnoeid, wanneer het nodig is om alle takken ouder dan 4-5 jaar volledig te verwijderen.

Hoe een kruisbessenboom te laten groeien?

Bij een kruisbes zal de vorming van een boomachtige vorm (stam) langer duren. Eerst moet je in de lente in de geselecteerde tak van de baarmoederstruik graven, zodat deze wortel schiet en gelaagdheid geeft. En in de herfst moet deze laag, samen met de wortel, zorgvuldig van de struik worden gescheiden en op een vaste plaats worden geplant. Het is noodzakelijk om op dezelfde manier te planten, voor de plant te zorgen en de toekomstige boom te vormen als in het geval van rode aalbessen.

Voor het kweken van een kruisbesboom is het beter om variëteiten met grote vruchten te gebruiken die resistent zijn tegen de gevaarlijkste ziekten (voornamelijk echte meeldauw).

Kies voor bessenbomen plaatsen waar ze er bijzonder mooi en indrukwekkend uit zullen zien. Zorg ervoor dat u een locatie kiest die een ideale groeiomgeving voor planten is, bijvoorbeeld, sommige bomen kunnen de felle zon niet verdragen. Naast rode aalbessen en kruisbessen kun je vilten kersenbomen, eetbare kamperfoelie en enkele andere gewassen kweken. Het is niet moeilijk om ze te laten groeien, het belangrijkste is om de omstandigheden van planten, water geven en regelmatig bemesten te observeren.

Aanbevolen: