Als Aardbeien Rijpen

Als Aardbeien Rijpen
Als Aardbeien Rijpen

Video: Als Aardbeien Rijpen

Video: Als Aardbeien Rijpen
Video: Как выживать овощам в мини-ледниковый период? 2024, Maart
Anonim

Zowel volwassenen als kinderen wachten op de rijpingstijd van deze smakelijke, sappige en geurige bes, die wordt geteeld op persoonlijke percelen en akkers. Aardbeienrassen verschillen qua rijping en vruchtduur. Gewone aardbeien rijpen eenmaal per seizoen, terwijl remontante variëteiten meerdere keren vrucht dragen - van het late voorjaar tot het midden van de herfst. Om de datum te weten waarop aardbeien rijpen, moet u weten in welke klimaatzone ze groeien.

Als aardbeien rijpen
Als aardbeien rijpen

Overblijvende rassen, die in de zomer twee of drie keer vrucht dragen, zijn in veel gebieden geen noviteit meer. Ze bloeien ook meerdere keren, van begin mei tot oktober, en vruchtvorming vindt bijna constant plaats, maar in golven. De eerste opvallende oogst wordt begin juni geoogst, in het tweede decennium van juli verschijnen er weer veel bessen aan de takken en half augustus is er weer een oogst. Als de weersomstandigheden in het lopende jaar gunstig waren, is er kans op een vierde oogst, die medio oktober valt.

Aardbeien die onder kasomstandigheden worden gekweekt, beginnen natuurlijk eerder vruchten af te werpen dan aardbeien die buiten worden geplant. Kasvariëteiten zijn onder andere Gorela en Volna. Ze worden gekweekt in gesloten winterkassen of verwarmde ruimtes. Deze variëteiten worden gekenmerkt door hoge opbrengsten en een dichte structuur van bessenpulp, waardoor ze transport over lange afstanden goed verdragen. De aardbeien van deze rassen rijpen in de eerste helft van juni. Vruchtvorming kan bijna een maand duren - tot half juli.

Openveldvariëteiten - Desna, Little Mermaid, Pakakhontas, Talisman, Festivalnaya, Cambridge - beginnen eind juni vruchten af te werpen op de middelste breedtegraden. Maar ook hier zijn er enkele eigenaardigheden. Vroege variëteiten: "Olivia", "Clery" verschijnen eerst op de bedden, over een week is het mogelijk om "Elsanth", "Festivalnaya" en "Stolichnaya" te verzamelen, een week later - "Present", "Gigantella", "Arosa", de laatste rijpt "Pegasus", "Chamora", "Tarusa".

De rijpingstijd van bessen wordt ook beïnvloed door de keuze van een locatie om te planten. Het moet zonnig zijn, niet overstroomd en goed bemest. Plant je er rassen met verschillende rijpingsperioden op, dan kun je binnen anderhalve maand je gewas oogsten.

Aanbevolen: