Hoe Plant Je Een Narcis?

Inhoudsopgave:

Hoe Plant Je Een Narcis?
Hoe Plant Je Een Narcis?

Video: Hoe Plant Je Een Narcis?

Video: Hoe Plant Je Een Narcis?
Video: Narcissen en andere bloembollen planten - Tuinadvies oktober | GAMMA België 2024, Maart
Anonim

Narcissus is een zeer mooie en delicate bloem die is vernoemd naar een mooie jonge man - een beroemde held uit de oude Griekse mythe. Er is een grote verscheidenheid aan variëteiten en vormen van narcissen. Deze bloemen zien er erg mooi uit in bloembedden en zomerhuisjes, bovendien zijn ze pretentieloos in de zorg. Narcissen kunnen 5-6 jaar in uw zomerhuisje groeien, ze zullen het oog verrukken met een verscheidenheid aan kleuren en onbeschrijfelijke schoonheid.

Maak je tuin onweerstaanbaar
Maak je tuin onweerstaanbaar

Noodzakelijk

  • - Narcissenbollen,
  • - schop,
  • - hark,
  • - meststoffen (humus, compost),
  • - water.

instructies:

Stap 1

Voordat u narcissen plant, moet u de grond binnen 2 maanden ploegen en bemesten. Graaf de narcissenplantplaats op tot een diepte van 20-25 cm en bemest de grond met humus of compost en verdeel ze gelijkmatig over de tuin.

Stap 2

Narcissen kunnen het beste in de late zomer of vroege herfst worden geplant. De eerste stap is het kiezen van een plantplaats voor narcissen. Als ze op een zonnigere locatie worden geplant, bloeien de bloemen in helderdere, levendigere kleuren. Indien op een donkere plaats geplant, zal dit de bloei verlengen. Een schoon, bemest, onkruidvrij bed is het beste.

Stap 3

Maak gaten van ongeveer 15-20 cm diep, afhankelijk van de dichtheid van de grond. Als de grond zachter en lichter is, kunnen de bollen dieper worden geplant, omdat de grond kan bezinken. De afstand tussen de gaten moet 10 cm zijn.

Stap 4

Bollen moeten voor het planten op een droge en donkere plaats worden bewaard. De optimale temperatuur is 19-23 graden. Giet de voorbereide gaten met veel water en begin met het planten van narcissenbollen. Onthoud dat u geen variëteiten hoeft te mengen. Als je wilt dat de narcissen dikker worden, kun je 3-5 bollen in één gat planten.

Stap 5

De afstand tussen verschillende soorten narcissen zou groter gemaakt moeten worden. Bestrooi de geplante bollen met een klein beetje aarde, geef goed water en bedek tenslotte met aarde.

Stap 6

Na het planten is het een goed idee om de narcissen te bestrooien met een klein laagje rijpe humus of rottend zaagsel.

Aanbevolen: